Asistenţii sociali gorjeni cer înfiinţarea unei secţii de Neuropsihiatrie infantilă

364

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România, Sucursala Teritorială Gorj, a organizat, în data de 2 octombrie 2015, ora 10.45, workshop-ul cu tema „Tulburările de comportament la copiii şi tinerii cu dizabilităţi”. Evenimentul a avut loc la Centrul de zi „Christian” din Târgu-Jiu şi a adunat un număr de 40 de participanţi. În cadrul discuţiilor s-a ajuns la concluzia că judeţul nostru are nevoie de o secţie de Neuropsihiatrie infantilă.

Conducerea sucursalei gorjene a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România a reuşit să organizeze un nou workshop. Şi de această dată, asistenţii sociali din judeţul nostru au supus dezbaterii teme de o importanţă incontestabilă, ei reuşind să găsească şi soluţii pentru problemele identificate. Astfel, vineri, 2 octombrie, începând cu ora 10.45, Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România, Sucursala workshop as socialiTeritorială Gorj a dat startul workshop-ului cu tema „Tulburările de comportament la copiii şi tinerii cu dizabilităţi”, la Centrul de zi „Christian” din Târgu-Jiu. „Participarea a fost gratuită, acordându-se credite membrilor CNASR, iar persoanelor care nu sunt înscrise în CNASR li s-au eliberat adeverinţe de participare. S-au prezentat materialele specifice temei şi s-au purtat discuţii pe marginea acestora”, a confirmat Cristina Ciucur, preşedintele Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România, Sucursala Teritorială Gorj.

Propuneri făcute la workshop
Specialiştii prezenţi la eveniment au propus necesitatea înfiinţării unei secţii de neuropsihiatrie infantilă la nivel judeţean, crearea unor centre de recuperare de tip deschis pentru copiii diagnosticaţi cu tulburări de comportament din familii, precum şi a unor programe de educaţie parentală la nivel preşcolar şi şcolar, în funcţie de workshop asistenti socialiproblematica existentă. „La acest workshop au participat asistenţi sociali membri ai CNASR, persoane cu atribuţii de asistent social din cadrul primăriilor, coordonatoarea AMC”, subliniază Cristina Ciucur, preşedintele Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România, Sucursala Teritorială Gorj.
Conducerea CNASR Gorj a dat asigurări că seria evenimentelor de acest gen va continua, activitatea asistenţilor sociali gorjeni fiind din ce în ce mai dinamică.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here