Asistenţii personali din Târgu-Jiu şi-au încasat salariile pe ianuarie

154

Cei 210 asistenţi personali şi 292 însoţitori ai persoanelor cu handicap de pe raza municipiului Târgu-Jiu şi-au primit salariile aferente lunii ianuarie. Primăria Municipiului Târgu-Jiu menţine şi în 2013 numărul asistenţilor personali şi ai însoţitorilor persoanelor cu handicap grav.

Autorităţile locale au făcut plăţile către asistenţii personali şi însoţitorii persoanelor cu handicap de pe raza municipiului Târgu-Jiu. La ora actuală, atât asistenţii personali, cât şi însoţitorii persoanelor cu handicap sunt la zi cu salariile. „În prezent avem în plată 210 asistenţi personali şi 292 de persoane indemnizate. Toţi şi-au primit salariile aferente lunii ianuarie şi urmează ca în martie să încaseze banii pentru luna februarie. Trebuie precizat fiecare asistent primeşte lunar o sumă în valoare de 610 de lei”, a explicat Alina Toader, director adjunct al Direcţiei Publice pentru Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu.

Atribuţiile asistentului personal
Asistentul personal are atribuţii, sarcini şi responsabilităţi multiple: asigură alimentaţia corespunzătoare deficienţei; serveşte masa respectând orele de masă, asigurând vesela şi condiţiile igienico-sanitare; alimentează direct sau sprijină bolnavii care au nevoie de astfel de ajutor, urmărind educarea şi formarea deprinderilor de autonomie; asigură igiena corporală a bolnavilor, a lenjeriei de corp, articolelor de îmbrăcăminte, lenjerie de pat; răspunde de întreţinerea curăţeniei şi măsurilor igienico-sanitare în spaţiile de locuit; asigură aplicarea tratamentelor prescrise de medici, sesizând la timp semnele de boală sau acutizare şi ia măsurile ce se impun; respectă şi sprijină realizarea planurilor de recuperare indicate de specialişti – kinetoterapie, ergoterapie, terapie ocupaţională iniţiată de centrele de recuperare; stimulează personalitatea persoanei pe care o are în îngrijire, stabilind relaţii afective cu aceasta; execută şi alte sarcini specifice profilului postului pe care îl ocupă, dispuse de medici sau de Primăria municipiului Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here