Asistentele medicale școlare, în teren de Ziua Mondială a Sănătății

615

Zece asistente medicale școlare din Motru, dar și asistenții comunitari au ieșit marți în stradă, de Ziua Mondială a Sănătății. Asistenții au consultat cetățenii atât pe străzile din municipiu, cât și direct la locuințe, la cetățenii din satele aparținătoare.
Ținta campaniei au fost persoanele vulnerabile, dar și simplii trecători cărora li s-a luat pe loc tensiunea și glicemia. Cu aceasta ocazie, trecătorilor li s-au oferit pliante privind măsurile Covid 19, dar s-au distribuit gratuit și câteva sute de măști persoanelor vârstnice din satele aparținătoare din Motru. Acum, indicele de infectare este sub doi în localitate, de mai multe zile, semn că se respecta măsurile de protecție Covid.
Inițiativa campaniei îi aparține primarului Cosmin Morega, ținând cont că este vacanță, iar asistenții au mai mult timp liber să participe la astfel de activități. De altfel, campaniile de acest fel se vor mai organiza în perioada următoare. Edilul le-a urat ,,La mulți ani!” personalului medical și auxiliar și tuturor celor implicați în astfel de acțiuni în Motru.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here