Asistentă îmbolnăvită după un tratament la spital!

608

Situație complicată pentru o asistentă medicală din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, după ce a mers la spital pentru un tratament medical. Adriana Preda suferă de gută de mai mult timp, iar în iunie a decis să apeleze la colegii săi de la Târgu-Cărbunești pentru un chiuretaj la degetul mare de la picior, durerile pe care le avea fiind aproape insuportabile. A ajuns însă până la urmă la medicii de la Craiova, care i-au spus că tratamentul va fi de lungă durată pentru că s-a infectat cu trei bacterii care sunt de proveniență spitalicească, asistenta fiind convinsă că un asemenea “cadou” îl putea primi doar la Târgu-Cărbunești. Ieri, femeia a mers la spitalul condus de Constantin Târziu pentru a cere explicații, mai ales că se cunoaște cu colegii care au tratat-o. “Durerile pe care le-am avut și faptul că mereu mi se spunea la Craiova că trebuie să îmi amputeze degetul m-au făcut să vin până aici pentru a vedea dacă sunt aici sau nu cauzele acestei infecții. Mă lupt însă cu morile de vânt pentru că prin ce chinuri am trecut eu nu pot povesti. Nici acum nu știu un diagnostic clar, știu doar că de la Craiova mi-au spus că am o infecție cu trei bacterii care sunt de natură nosocomială, adică provin din spital. De unde puteam să le iau dacă nu de aici?”, întreabă, retoric, pacienta medicilor de la Cărbunești.
Medicii care au tratat-o au explicat că bacteriile puteau fi luate inclusiv din bocancii pe care asistenta îi purta la intervențiile la care participa ca angajată a Ambulanței, lucru exclus însă de Adriana Preda, care spune că niciunul dintre colegii săi nu are problemele cu care se confruntă ea. Directorul Constantin Târziu a dat asigurări că în spitalul pe care îl conduce nu există astfel de probleme, deși Direcția de Sănătate Publică a confirmat că anul acesta spitalul de la Târgu Cărbunești a raportat șase infecții de tip nosocomial, probleme de acest gen existând și la celelalte spitale din județ. Constantin Târziu a cerut totuși un răgaz de două zile pentru a se interesa de situația pacientei inclusiv la Craiova, cunoscându-i pe medicii de acolo. Asta înseamnă că mâine ar putea fi prezentat un punct de vedere oficial, deși raportările către DSP arată că spitalul putea fi locul de infectare al pacientei.
“Ca să am o concluzie finală îmi trebuie o zi, două. Trebuie să verifici perioada internării, să discut și la Craiova, pentru că îi știu și pe colegii de acolo, după care vă pot spune că suntem noi de vină sau nu. Să fiu cinstit, eu trebuie să țin cu colegii mei și cu spitalul meu, dar trebuie să discut și la laborator dacă puteam determina atunci infecția. I-am rugat ca atunci când vine un pacient cu o asemenea leziune să i se facă recoltare și chiar dacă durează până vin rezultatele atunci putem vedea din start dacă suntem cumva noi de vină sau nu”, afirmă Târziu.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

  1. Acum serios vorbind:Dsp are obligatia sa verifice nivelul de infectii intraspitalicesti trimestrial,ordin de la MS,dar domn Boeriu in loc sa ia masuri ,suna directorii ,ii cheama in birou si ii acopera .Nu isi face meseria ,oricum nu o stie dar macar asa fiindca este pus pe functie.Sp Tg-Carbunesti e praf .Nea Tarziu ne-a omorat cu vechimea lui si coruptia lui.Deci la Gorj e mare bairam pe functii iar in spitale ne infectam.Credea ca Ponta sau nea Calinoiu ii tine pe astia dar se pare ca clica e mare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here