Asistenta care a preluat primul pacient cu Covid din România, un tânăr din Gorj, prima vaccinată. „Este începutul sfârșitului pandemiei”

741

Prima persoană din România vaccinată împotriva COVID-19 este o asistentă medicală de 26 de ani de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București. Ea a făcut parte din echipa medicală care în 27 februarie a preluat primul pacient din țara noastră infectat cu virusul SARS-CoV-2, un tânăr de 25 de ani din comuna Prigoria, județul Gorj.

„Este începutul sfârșitului pandemiei”, a declarat Mihaela Anghel, după ce a fost vaccinată. Asistenta a spus că s-a simțit privilegiată să fie prima persoană din România aleasă pentru a fi vaccinată împotriva noului coronavirus.„Cred că a fost cea mai mare emoţie. Am fost foarte privilegiată pentru că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din ţară (…) Nu am ştiut cum să reacţionez, nu am întrebat nici măcar o secundă de ce am fost eu aleasă. Pur şi simplu am spus «da» şi am ajuns aici. Nu a durut absolut deloc”, a afirmat asistenta după ce a primit doza de vaccin. Tânăra a avut un mesaj şi pentru cei care refuză să se vaccineze. „Să deschidă bine ochii şi să vină să se vaccineze, pentru a putea scăpa de această greutate care ne apasă pe toţi. Să nu aştepte să se îmbolnăvească ei sau cei dragi, ca să îşi dea seama că există această boală”, a spus asistenta. Ea a primit prima doză de vaccin, duminică, la ora 9,00, în aplauzele cadrelor medicale de la Institutul „Matei Balş” din Capitală. Campania de vaccinare anti-COVID a demarat duminică, fiind vizat, în prima fază, personalul medico-sanitar din toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus.Vaccinarea populației ar urma să înceapă în primăvară.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here