Asistaţii târgujieni, aşteptaţi la Revelionul Solidarităţii

372

Persoanele cazate în această perioadă la Centrul Social de Urgenţă – Casa Iris din Târgu-Jiu nu vor fi uitate nici în noaptea dintre ani. Autorităţile târgujiene i-au invitat pe aceştia la Revelionul Solidarităţii, iar asistaţii de la Cantina de Ajutor Social vor primi un meniu mai bogat, structurat pentru mai multe zile.

În data de 29 decembrie, asistaţii târgujieni, care servesc masa la Cantina de Ajutor Social, vor primi din partea autorităţilor locale un meniu de sărbătoare, structurat pe mai multe zile. “Cei 124 de asistaţi care iau masa la Cantina de Ajutor Social primesc în data de 29 decembrie mâncarea pentru mai multe zile, respectiv pentru perioada 29 decembrie – 2 ianuarie. Meniul este unul îmbunătăţit. Astfel, oamenii vor primi următoarele alimente: ciorbă de perişoare, friptură, pilaf de orez cu ciuperci, zacuscă, ruladă, cornuleţe, cremwursti, cârnaţi de casă, prăjituri, sucuri, costiţă afumată, ciorbă de peşte, brânză telemea, salam de vară, conserve de carne, smântână, pateuri cu brânză. De asemenea, fiecare persoană va primi șase pâini”, a declarat Loredana Covei, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu. Asistaţii care iau masa la Cantina de Ajutor Social beneficiază de serviciul de hrană permanent, spre deosebire de adulţi care pot mânca la cantină maxim 90 de zile într-un an. Alocaţia de hrană pentru o zi, per beneficiar, este de 12 lei, suma fiind stabilită prin Ordonanţă de Guvern.
Cantina de Ajutor Social de la Târgu-Jiu funcţionează din anul 1957 şi de-a lungul anilor numărul asistaţilor a cunoscut fluctuaţii. Reprezentanţii Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu spun că meniul fiecărei săptămâni este unul variat şi asupra întocmirii lui se ţine cont de părerile asistaţilor sociali.

Revelion special
De asemenea, potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu-Jiu, persoanele cazate în această perioadă la Casa Iris sunt invitate să participe la Revelionul Solidarităţii, un eveniment deja tradiţional la nivel de municipiu. La un restaurant din Târgu-Jiu, aceştia vor avea parte de bucate alese şi tradiţionale, program de muzică şi dans. Astfel, circa 200 de persoane defavorizate, provenite atât din Centrul Social de Urgenţă pentru Persoanele fără Adăpost Casa Iris, cât şi cele care au părăsit sistemul de protecţie specială, vor beneficia de o masă festivă în seara zilei de 31 decembrie. Pentru acest eveniment s-a alocat din bugetul local suma de 17.000 de lei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here