Aşii din mâneca premierului

208

bunila (1)În acest sfârşit ploios al lunii martie facem cunoştinţă cu preţul direct al puterii datorită închiderii unor spitale din toată ţara şi a anulării principiilor democratice ale autonomiei administrative locale. Emil Boc va intra în istoria neamului ca un distrugător pentru că prin hotărârile promovate prin asumare şi rămase fără drept de apel ne-a dovedit cum ne poate îndepărta de civilizaţie.

Vorbim degeaba de rolul preşedintelui Băsescu pentru că fără obedienţa lui Emil Boc nu am fi cunoscut faţa inflexibilă a unei puteri artificiale. Consecinţa comportamentului lui Boc este distrugerea totală a PDL şi de aceea singura soluţie pentru acest partid ca să se redreseze în faţa alegătorilor este să-l scoată pe Emil Boc şi din politică şi de la guvern. Aduceţi-vă aminte că în istorie conducătorii puternici hipnotizează poporul conducându-l în cele mai surprinzătoare direcţii. Între conducătorii puternici ai lumii îi putem regăsi pe Napoleon Bonaparte, pe Hitler, pe Mussolini şi pe Stalin, care au transformat crimele în statistici, iar în zilele noastre pe Mubarak sau pe Gaddafi. Marele păcat al nostru al românilor constă în pasivitatea faţă de alegeri astfel că niciun guvern nu s-a putut constitui fără sprijinul UDMR, o formaţiune para-politică de acord oricând cu dezordinea de stat şi cu tulburarea stabilităţii naţionale. În felul acesta, bazându-se pe o complicitate ascunsă, Emil Boc nu mai are nevoie de comploturi, găsind în miniştri servitori credincioşi pentru distrugerea statului printr-un proces de aşa-zisă reformă. Românii nu înţeleg ce este democraţia pentru că ei nu au planuri de viitor, nu ştiu să-şi impună punctul de vedere, mentalitate rămasă de pe urma trecutului etatist al fiecăruia dintre noi. Ceea ce se întâmplă în acest sfârşit de martie, după închiderea şi părăsirea şcolilor urmând închiderea şi părăsirea spitalelor, nu reprezintă decât o victorie a spiritului distructiv asupra dezvoltării regionale. Moartea este sfârşitul de neînlăturat al fiecăruia iar uşurarea şi grăbirea morţii seamănă cu osânda integrală a unei naţiuni care nu mai are la îndemână decât exodul, în ţară devenind mult prea greu de trăit. Cauzele şi chestiunile politice sau hotărârile judecătoreşti nu mai contează atunci când înaintea principiilor sunt puse interesele şi cum întreaga politică portocalie şi a trădătorilor care o susţin se desfăşoară doar în direcţia sărăcirii fiecărui cătun, pentru Emil Boc nu mai contează în nici un caz respectul naţional. La nivel local partidele politice au ecuaţiile lor de coordonare administrativă şi din această cauză liderii locali pot fi anihilaţi chiar dacă truda lor se desfăşoară în favoarea comunităţilor.

NOTĂ: Ion Călinoiu s-a distins prin susţinerea programelor administrative de cruţare a Gorjului în faţa tăvălugului reformelor portocalii. În sănătate intervenţia preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj este una de admirat. Din păcate hotărârile de guvern sunt şi pentru el bariere indestructibile. Pe Ion Călinoiu îl aşteaptă un an pre-electoral în care va trebui să lupte pe faţă împotriva manipulărilor de tot felul prin care se va urmări distrugerea imaginii sale. Ion Călinoiu rămâne cel mai puternic adversar al celor care doresc puterea cu orice preţ pentru că el s-a obişnuit cu puterea şi ştie cât se poate face cu ea.

Constantin Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here