Asigurarea de viaţă, paza bună pe timp de criză?

467
40013Urmând principiul „bani albi pentru zile negre”, consultanţii spun că este bine ca cei care dispun de resurse financiare să economisească. Asigurarea de viaţă se regăseşte pe lista propunerilor privind investiţiile pe termen lung.

Însă, după ce cotizează timp de zece ani sau 20 de ani, asiguratul descoperă că protecţia „expiră. Pentru a diminua riscurile, investiţiile trebuie să fie variate, acoperind cât mai multe domenii. În actualul context financiar, consultanţii spun că economiile trebuie distribuite către zone diferite, de la depozite bancare şi acţiuni, la asigurări, pensii facultative şi imobiliare.

Potrivit unui studiu recent, asigurările şi abonamentele la clinici sunt principalele beneficii pe care şi le doresc salariaţii la locul de muncă.
Agenţii de asigurare spun că fiecare asigurare este personalizată în funcţie de nevoile clientului. Însă, în cazul asigurărilor de viaţă care au şi o componentă investiţională, respectiv asigurările unit-linked, există o serie de limite. Una dintre acestea este prevederea conform căreia, de obicei, companiile nu încheie astfel de contracte cu persoanele care au mai puţin de 16 ani, precum nici cu cele care au depăşit vârsta de 65 de ani.
De asemenea, contul nu este protejat împotriva inflaţiei decât dacă acest fapt este prevăzut într-o clauză suplimentară.
Costurile sunt variate
Tariful de primă variază şi în funcţie de riscul asumat în ceea ce priveşte investiţiile, vârsta şi sexul asiguratului, suma asigurată sau riscurile suplimentare cuprinse în asigurare, precum şi de suma cu care contribuie fiecare soţ la veniturile familiei.
Clientul trebuie să ştie că riscul investiţiei îi aparţine în totalitate. De asemenea, valoarea de răscumpărare, adică suma pe care o primeşte clientul la împlinirea perioadei contractuale, va fi egală cu valoarea contului.
În plus, spun agenţii de asigurări, cu cât perioada contractuală este mai mare, cu atât tariful de primă, calculat lunar sau trimestrial, este mai mic. Un alt avantaj este acela că termenul mai lung scuteşte clientul de noi riscuri. De obicei, companiile de asigurări solicită o evaluare a stării de sănătate a viitorului client, în funcţie şi de care se stabileşte tariful de primă. În acest context, dacă perioada contractuală este mai scurtă, la reînnoirea poliţei, asiguratul ar putea să plătească mai mulţi bani decât în cazul contractului iniţial, dacă între timp s-a îmbolnăvit.
Riscurile acoperite sunt decesul, invaliditatea în caz de accident, spitalizarea ca urmare a unui accident sau a unei boli, incapacitatea temporară de muncă din accident sau riscul de a suferi intervenţii chirurgicale, ca urmare a unei boli sau a unui accident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here