Ascundeți șampania! FCSB a dat de pământ cu Craiova

589

Universitatea Craiova s-a făcut de râs pe Arena Națională, unde a fost umilită de FCSB. ,,Fotbalul –şampanie” la care visează finanţatorul Mihai Rotaru este departe, iar demiterea lui Marinos Ouzounidis pare doar o altă decizie prin care conducerea să aibă acoperire în faţa suporterilor. Rezultatele mediocre şi jocul anost practicat de trupa din Bănie sunt o dovadă că există puţini fotbalişti valoroşi la Craiova. Înfrânţi în Albania, juveţii au suferit o corecţie în capitală, într-un joc presărat de erori individuale, dar şi de reuşite fantastice. Primul ,,golazo” l-a izbutit Ovidiu Moruţan, printr-un vinclu ,,curat” de la 30 de metri. Craiova a dormit în ghete în deschiderea partidei, iar mijlocul apatic al oltenilor nu a putut bloca o nouă acţiune a FCSB-ului, care s-a terminat cu golul lui Octavian Popescu (16). După ce i-au pierdut pe Andrei Ivan şi George Câmpanu, ambii accidentați, oaspeţii au terminat în genunchi repriza. Nicuşor Bancu a greşit ca un începător o preluare, mingea a fost recuperată de Cordea, care a şi punctat pentru 3-0. Dezastrul a continuat pentru juveţi şi în partea a doua a confruntării. Echipa condusă de Dragoş Bon a mai încasat un gol de cascadorii râsului. Mateiu şi-a introdus balonul în proprie poartă după ce a încercat să-i fure mingea lui Tănase (60). Singura sclipire din jocul oltenilor a fost Jovan Markovic. Tânărul atacant oltean a driblat tot ce a întâlnit în cale şi a marcat cu un şut la colţul scurt (64). Peste numai un minut, Markovic a avut posibilitatea dublei, dar, scăpat singur spre poarta lui Vlad, a şutat peste. FCSB a acceptat dominarea Craiovei, dar oaspeții nu şi-au mai creat ocazii mari până la finalul jocului. Pentru oltenii urmează returul cu Laci, iar moralul este la cote minime în Bănie.

FCSB – Universitatea Craiova 4-1 (3-0)
FCSB: Andrei Vlad – Denis Haruţ, Alexandru Creţu, Stipe Vucur, Sorin Şerban (’81, Ovidiu Perianu) – Olimpiu Moruţan, Ovidiu Popescu (’62, Florinel Coman), Florin Tănase (’68, Zdenek Ondrasek) – Andrei Cordea (’69, Cristian Dumitru), Ioan Dumiter (’46, Răzvan Oaidă), Octavian Popescu. Antrenor: Dinu Todoran.
„U” Craiova: Mirko Pigliacelli – Antoine Conte (’56, Ştefan Vlădoiu), Valerică Găman, Mihai Bălaşa, Nicuşor Bancu – Alex Mateiu, Ovidiu Bic (’56, Jovan Markovic) – George Câmpanu (’27, Baiaram), Dan Nistor, Andrei Ivan (’17, Gustavo Vagenin) – Elvir Koljic. Antrenor: Dragoş Bon.
Cartonaşe galbene: Moruţan ’58 / Markovic ’69, Vlădoiu ’90+3.

Nistor: ,,N-a funcționat nimic”
Puține sunt de spus după 4-1. Dacă Dan Nistor a considerat succesul gazdelor meritat, Alex Mateiu a dat vina pe ghinion. În schimb, Sorin Cârțu nici nu vrea să se gândească la încă un eșec. ,,N-a funcționat nimic. Au fost mai buni şi cred că au meritat victoria. Din păcate, nu cred că am fost noi cei dinainte. Ne pregătim pentru meciul de Conference League acum. S-au accidentat nişte jucători, sper să nu fie nimic grav. E foarte important meciul de joi. Îmi doresc din tot sufletul să fie un accident. Vom vedea pe viitor ce se va întâmpla. Timpul va decide. Probabil şi suporterii au fost prea mulţi şi unii dintre noi s-au speriat. Deocamdată avem antrenor, pe Dragoş Bon. Până vine altul, vom lucra cu dânsul. Mai multe nu pot să vă spun” a declarat Nistor. ,,Şansa a fost de partea lor, le-a intrat tot astăzi. Este simplu cu golurile astea norocoase şi să începi meciul atât de uşor. Şi noi, dacă aveam 2, 3 la 0, cred că ne băteam noi joc de ei. Noi am crezut că am trecut peste meciul cu Laci, am venit cu mare încredere, chiar ne gândeam că o să facem un meci bun şi vom câştiga. Noi am câştigat Cupa, Supercupa, nu mai suntem ăia buni, suntem cei mai slabi. Nu este sfârşitul campionatului, nu am pierdut un sezon. Este al doilea meci, a fost o greșeală din partea noastră. Toţi greşim. Este a doua etapă, nu e chiar aşa mare dezastru”, a fost de părere Mateiu. „Nu e nimic de explicat, pentru că efectiv nu am înţeles nimic. Un meci cu FCSB şi să te prezinţi în felul în care te-ai prezentat… Nici nu trebuie să se inflameze lucrurile înainte de meciul ăsta de cupă europeană, îţi dai seama, asta ne mai trebuie, vreo nenorocire şi cu ăilalţi (n.r. cu Laci)”, a spus și Sorin Cârțu, președintele Craiovei. Partida cu albanezii se joacă joi, în Bănie, de la 21.30.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here