Ascensiunea previzibilă a lui Boza la cârma CE Oltenia

845

Vehiculat încă din luna iulie drept director în Complexul Energetic Oltenia, dar ajuns în octombrie, Sorin Boza, cunoscut drept cel care a pus pe picioare investiția Siniat de la Turceni, a fost amplasat, în sfârșit, în poziția pentru care a făcut deja joc de glezne încă din primăvara acestui an, imediat după ce i s-a încheiat contractul cu firma belgiană. Boza, venit pe filiera vicepremierului Borc, cu care a lucrat la Lafarge Romcim, i-a luat, vineri, locul lui Ionel Ilie, la conducerea Complexului Energetic Oltenia. Ilie care își aștepta însă destituirea a fost lovit profesional din două părți, pe de o parte a pierdut funcția de conducere, pe de alta și poziția în Directorat, asta cu începere însă din 20 decembrie.

,,Managerul anului 2010” este noul șef interimar al CE Oltenia, unitate cu pierderi însă cuantificate recent la 139 de milioane de lei și cu datorii de peste 809 milioane de lei, potrivit Institutului de Analize și Investigații Publice și Politice Gorj. Boza va trebui să astupe găurile ce i-au fost lăsate moștenire de către Ionel Ilie și să rezolve rapid problema salarizării pe luna decembrie, lună cu mari carențe nu numai la chenzine, la prime și chiar și la cota de cărbune, neachitată încă la câteva mii de salariați. Din postura de director al Diviziei Strategie și Dezvoltare, Boza a avut timp, nici două luni de zile, să se familiarizeze cu problemele companiei și să aibă soluții pentru acestea. Altfel, i se va reaminti că a făcut și el o călătorie în America, pe banii CEO, doar de amorul artei. Așteptările salariaților la adresa lui Boza sunt destul de mari, CEO reușind să fenteze mult discutata intare în insolvență, dar având probleme la mai toate capitolele.

Schimbări octombrie-noiembrie
Reamintim că, aproape de 1 octombrie Sorin Boza și-a început activitatea în compania de stat de la Târgu-Jiu, el fiind numit de Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Directoratul CE Oltenia era format atunci din Ionel Ilie, în calitate de președinte, Daniel Antonie, Laurentiu Ciobotărică, Ovidiu Bălăcescu și Sorin Boza. Consiliul de Supraveghere, întrunit însă vineri de la CE Oltenia, a schimbat componența acestei structuri. Popescu Bogdan Viorel a fost numit, începând cu data de 21.12.2016, în funcția de membru al Directoratului. Numirea a fost realizată ca urmare a finalizării procedurii de selecție pentru una dintre pozițiile de membru al Directoratului CE Oltenia, desfășurată în baza prevederilor OUG nr. 109/2011. Totodată, în acest cadru, se stabilește și încetarea contractului de mandat al managerului Ilie Ionel, începând cu data de 21.12.2016, ca urmare a finalizării procedurii de selecție pentru una dintre pozițiile de membru al Directoratului CE Oltenia. ,,În următoarele 15 zile lucrătoare, respectiv până la data de 20.12.2016, domnul Ilie Ionel va asigura în continuare exercitarea atribuțiilor din contractul său de mandat, precum și cele aferente calității de Președinte al Directoratului”, a comunicat Biroul de Presă al companiei, care anunță, pe această cale, că Boza Sorinel Gheorghe este numit președinte al Directoratului cu începere din 21 decembrie, la finalizarea preavizului lui Ilie.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here