ASA e istorie, să vină Timişoara!

304

Pandurii menţine finalul de play-out încins după încă un succes pe teren propriu. Gazdele s-au impus după un meci în care nu au excelat, însă au dat lovitura printr-un supergol marcat de Erico Da Silva. După o cursă pornită de la jumătatea terenului, brazilianul a avansat până la 20 de metri de unde a prins o torpilă care nu i-a dat şanse lui Pap. E pentru întâia oară când elevii lui Stoican leagă două victorii, iar gorjenii merg acum cu un moral bun spre o nouă finală, meciul de la ACS Poli Timişoara. Cele trei echipe care se bat pentru salvare sunt la egalitate de puncte, în timp ce ASA Târgu Mureş a retrogradat matematic.

Stoican: “Cinste lui Erico!”
La finalul meciului de la Severin, antrenorul Flavius Stoican a răsuflat uşurat. Antrenorul şi-a lăudat elevii, şi a evidenţiat contribuţia fundaşului brazilian din ultimele două jocuri. “Nu ne-a fost uşor. Îi felicit pe aceşti băieţi pentru că au luptat până la final. Sper să nu ne oprim aici. Este greu, şi de aceea va fi mai frumos dacă vom reuşi. Se face un stadion frumos la Târgu-Jiu, sunt convins că oamenii o să fie aproape de noi, iar lucrurile o să intre pe un făgaş normal. Cinste lui Erico pentru că nu este uşor ca un jucător să vină de aproape trei luni să nu aibă drept de joc şi el să se antreneze în continuare, sperând că îi va veni rândul. A fost corect cu antrenamentele, nu a cedat nicio clipă, iar fotbalul l-a răsplătit. La meciul cu Chiajna a făcut o eroare, dar apoi s-a revanşat ca un fotbalist mare, a fost coautor la toate cele trei goluri. Au fost promisiuni care nu s-au materializat. Noi jucăm şi fără acele promisiuni”, a declarat Flavius Stoican. “Nu am mai înscris până acum un asemenea gol. Cred că este cel mai frumos din carieră. Sunt foarte bucuros că am reușit să câștigăm. Am mai încercat astfel de execuții de la mare distanță și în alte meciuri. Toată lumea știe ce situație financiară avem, dar suntem o echipă, luptăm împreună”, a spus eroul meciului Erico Da Silva.

Presiune mare pe panduri
Tensiunea finalului de campionat îşi pune amprenta pe jucătorii şi oficialii gorjeni. Stoican a fost ca un leu în cuşcă la această partidă, iar, imediat după gol, căpitanul Sorin Buşu a îndemnat la calm. De altfel, fotbaliştii gazdelor au recunoscut că există o presiune foarte mare din cauza luptei pentru salvare, mai ales că evitarea retrogradării pare din ce în ce mai posibilă. “A fost un meci destul de greu, ne aşteptam. Mă bucur foarte mult că am reuşit să câştigăm. Aceste trei puncte sunt foarte importante pentru noi, şi din punct de vedere moral. Asemenea meciuri se câştigă şi cu o execuţie personală, la un moment dat Târgu Mureş se apăra foarte bine, dar o execuţie personală a făcut diferenţa”, a declarat atacantul Paul Batin. “Am întâlnit o echipă combativă, o echipă care s-a apărat în permanenţă. Ne bucurăm că am reuşit să câştigăm printr-o execuţie fantastică a lui Erico. A fost o presiune foarte mare pe noi. Cei de la Târgu Mureş nu au avut nimic de pierdut, au venit aici să joace fotbal, iar victoria este foarte importantă”, a spus mijlocaşul Olivian Surugiu. “Am ajuns să egalăm contracandidatele noastre. Ar fi păcat ca noi să retrogradăm, ţinând cont că am bătut de două ori Chiajna în play-out. A fost foarte greu, este o presiune foarte mare. Muncim foarte mult şi ne batem până la final. Sperăm să ne salvăm. Mai avem un pic şi eu cred că vom reuşi. Am suferit după înfrângerile avute, iar acum trăim meciurile la intensitate maximă”, a recunoscut Dragoş Firţulescu. “Sunt trei puncte foarte importante, eram conştienţi că era o partidă foarte dificilă. Victoria ne ţine în continuare în priză pentru acest final incandescent de sezon. Sunt 3 echipe cu 23 de puncte, una va retrograda, alta va merge la baraj, una se va salva direct”, a declarat şi Eugen Pârvulescu, care a luat, din nou, loc în tribuna oficială.

Am scăpat de un adversar!
ASA Târgu Mureş este oficial prima echipă care pică în eşalonul secund. Pentru oaspeţii noştri de vineri urmează reconstrucţia, pentru că aşa e în România. Acum doi ani, mureşenii ieşeau vicecampioni şi luau Supercupa pe plan intern, acum au rămas fără bani. Coincidenţă sau nu, şi acolo Narcis Răducan a fost preşedinte… “Noi trebuie să privim viitorul acum, conducerea clubului vrea să vadă potențialul jucătorilor tineri și vedem săptămâna viitoare ce se poate întâmpla din punct de vedere juridic. Din ce am înțeles, lucrurile sunt bune, pozitive. Dacă totul va fi bine, e posibil să continui încă un an de zile. Indiferent de situație, de rezultate, dorința mea este ca jucătorii să rămână la fel de profesioniști. Unii doresc să continue la ASA, alții, nu”, a declarat antrenorul Ionel Ganea.
“Este prima dată în carieră când retrogradez. Sunt trist că nu am reușit să salvăm această echipă. Îmi doream să ajut acest club și sper, ca pe viitor, să îți rezolve și ei problemele financiare. Nu ne-am gândit la bani și nu am făcut doar act de prezență, ne-am dorit să câștigăm. Le ofer scuze suporterilor, atât am putut”, a spus experimentatul Bănel Nicoliță.

Pandurii Târgu Jiu – ASA Târgu Mureş: 1-0 (0-0)
A marcat: Erico Da Silva ‘72
Pandurii: Popescu – Negoiţă, Erico, Ene, Buşu – Cioinac, Stana (Negruţ ‘59) – Surugiu (Hamed ‘52), Păcurar, Firţulescu (Hlistei ‘78) – Batin. Antrenor: Flavius Stoican
ASA: Pap – Velayos, M. Constantin, Tudose, Mendy – Nicoliţă, Candrea, Cherteş, Petra (Ferfelea ‘57), Schieb (Sin ‘64) – Stoica (Rus ‘74). Antrenor: Ionel Ganea.
Cartonaşe galbene: Hamed ‘81, Cioinac ‘56, Ene ‘88 / Petra ‘25, M. Constantin ‘54, Candrea ‘87
Arbitri: Horaţiu Feşnic – Octavian Şovre, Daniel Hulubei – Cătălin Popa
Observatori: Cornel Sorescu, Ioan Bogdan
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here