Aruncaţi prosopul!

363

Pentru Pandurii, anul 2017 va fi unul de tristă amintire. Echipa, ce nu demult uimea Europa, a fost batjocorită, lăsată de izbelişte, apoi, cum era şi firesc, a retrogradat. De atunci, parcă într-o goană după recorduri negative, formaţia cea mai reprezentativă din judeţ îşi trece în palmares, spre satisfacţia foştilor apropiaţi, dezamăgire după dezamăgire. Ultima umilinţă îndurată a avut loc, din nou, pe terenul din Motru, şi, poate, “blestemele” defunctei Minerul i-au ajuns pe târgujieni, care, dacă se întorc acasă din 2018, nu au câştigat niciun meci oficial în oraşul vecin, în liga secundă. Mai mult, gazdele şi-au luat la revedere cu “tolba plină”, încasând 5 goluri de la FC Argeş. Piteştenii au deschis scorul după doar câteva secunde, şutul lui Nilă fiind deviat de Turda în proprie plasă (`1). Golul doi a venit rapid, Grecu trimiţând pe lângă Popescu, după ce a scăpat singur în careul nostru. Până la pauză, oaspeţii au mai punctat o dată, tot prin Nilă, care a izbutit dubla printr-un şut plasat de la 14 metri (`33). Pandurii au tras speranţe după eliminarea lui Stan, care a primit cartonaşul roşu pentru că l-a lovit pe Vodă (`37). La scurt timp, vizitatorii au părut că încasează o lovitură dură, după ce şi Costin a fost trimis la cabine, pentru o intervenţie asupra lui Dodoi din postură de ultim apărător(`43). Toată lumea se aştepta la un iureş al gorjenilor, iar repriza secundă a debutat cu o minge expediată în transversală de Dănăricu (`51). Însă, spre stupefacţia generală, tot argeşenii au punctat în minutul 55, când Năstăsie a fost găsit în careu şi nu l-a iertat pe Popescu. Dacă fostul preşedinte de la Pandurii, Marin Condescu, vorbea de “anomalii magnetice”, ei bine, “fenomenele paranormale” şi-au găsit echipa preferată. Gazdele au mai primit o lovitură în minutul 67, când, pe contraatac, Grecu l-a lobat pe portarul advers (`67). O palidă consolare a venit în minutul 88, când Bogdan Dănăricu a înscris golul de onoare, al treilea reuşit de zecarul pandurilor în ultimele două meciuri. Reuşitele individuale ajută însă prea puţin echipa, care a ajuns la o serie halucinantă, de 14 meciuri oficiale fără victorie. Gorjenii sunt pe locul 18 din 20 de echipe, cu 18 puncte acumulate, la un singur punct însă de menţinerea în liga secundă.

Se mai joacă o etapă
La sfârşitul săptămânii se trage cortina în Liga a 2-a. Membrii Comitetului Executiv al FRF au decis să respingă cu unanimitate de voturi solicitarea de modificare a programului competiţional, în ciuda faptului că majoritatea cluburilor au propus să nu se mai dispute şi a doua etapă din retur. Aşadar prima rundă s-a jucat, iar a doua va avea loc începând cu 9 decembrie. Totuşi, există o mică posibilitate ca meciurile să fie amânate în cazul unor fenomene extreme. “Dacă vremea rea este pe plan restrâns, adică doar într-o zonă sau două, şi e vorba despre o echipă sau două, se amână doar acele două jocuri. Dacă este pe un plan mai extins şi e vorba de mai mult de patru meciuri, atunci se va lua în discuţie oportunitatea de a amâna doar patru jocuri sau de a amâna întreaga etapă, astfel încât, din sezonul de primăvară, să începi numeric cu etapa a doua a returului. Adică să nu fie situaţia ca unii să înceapă cu o etapă în plus jucată şi alţii nu” a declarat Auraş Braşoveanu, unul dintre cei doi membri reprezentanţi ai Ligii 2 în CEx. În etapa cu numărul 21, Pandurii se deplasează la Chindia Târgovişte.

Pandurii Târgu Jiu – FC Argeș: 1-5 (0-3)
Pandurii: Popescu – Al. Vodă, Turda, Drugă, Vasilescu (`46, Pîrvulescu) – Şut, Raiciu, Dodoi (`63, Maxin), Dănăricu – Tudoran (`56, Tudoran), Rus. Rezerve neutilizate: Jianu -Dănescu, Măicăneanu. Antrenor: Adrian Bogoi.
FC Argeş: Popescu – Gab. Oancea, Cotiga, Şerbănică, Căt. Stan – Panait, R. Costin, Năstăsie – Al. Popa (`46, Mihăescu), Nilă (`76, Buhăescu), Grecu (`80, Cruceru). Rezerve neutilizate: N. Grecu – Căt. Barbu, A. David, Stoica. Antrenor: Augustin Eduard
Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara); Asistenţi: Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa) şi Călin Cimponeriu (Lugoj).

Liga 2 / Etapa 20
Sâmbătă, 2 Decembrie
Sportul Snagov – Luceafărul Oradea 0-3
Foresta Suceava – Ripensia Timişoara 1-2
Ştiinţa Miroslava – ASA Târgu Mureş 5-0
ASU Politehnica Timişoara – Dacia Unirea Brăila 2-1
Pandurii Târgu Jiu – FC Argeş 1-5
Olimpia Satu Mare – Metaloglobus Bucureşti 2-0
Dunărea Călăraşi – Academica Clinceni 4-0
CS Afumaţi – CS Mioveni 2-1
UTA Arad – Chindia Târgovişte 2-1
CS Baloteşti – AFC Hermannstadt 0-3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here