Articole pirotehnice de la firme din Gorj, vândute ilegal în Ilfov

346

Trei bărbați au fost prinși în flagrant, înainte de Revelion, în timp ce încercau să comercializeze ilegal două tone de petarde și artificii „către persoane fizice neautorizate”, pe raza județului Ilfov.
„Activitățile s-au desfășurat în localitățile Dobroești și Găneasa, din județul Ilfov, precum și în municipiul București. Pe numele celor trei persoane au fost întocmite dosare penale, iar articolele pirotehnice descoperite au fost confiscate. De asemenea, a fost confiscată suma de 2.400 de lei, bani ce ar fi reprezentat contravaloarea uneia dintre tranzacții.
Din cercetări a reieșit că articolele pirotehnice ar fi fost procurate de la două societăți de profil din județele Constanța și Gorj, fiind efectuate verificări privind legalitatea acestor operațiuni. Polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului materialelor explozive”, se precizează într-un comunicat al IGPR. Este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4 şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului. Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here