Artego, între a fi și a nu fi acționar la Pandurii

388

Consiliul de Administrație de la Artego SA a decis ca societatea să se retragă din structura de acționariat de la Pandurii Târgu Jiu, însă decizia respectivă ar urma să fie anulată în perioada următoare. O plecare a celor de la Artego ar fi urmată de retragerea sindicatelor lui Marin Condescu, lucru care ar genera automat desființarea echipei, în baza prevederilor din actualul statut al echipei.

Hotărârea Consiliului de Administrație de la Artego a fost înaintată și înregistrată oficial miercuri la clubul Pandurii, directorul general Viorel David confirmând existența deciziei respective. Societatea condusă de acesta a fost prima dintre cei patru membri fondatori care ia o astfel de hotărâre, ieri David având însă o întâlnire cu șefii Complexului Energetic Oltenia, cu primarul Florin Cârciumaru și cu președintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, la finalul căreia a anunțat că s-a răzgândit și nu mai se retrage de la Pandurii.
“A fost o hotărâre a Consiliului de Administrație, e adevărat, dar acum e o altă conjunctură. Am avut discuțiile cu reprezentanții celorlalți membri asociați de la club și vă pot comunica faptul că Artego nu se mai retrage de la Pandurii. O să avem însă o nouă ședință a Consiliului de Administrație pentru a vota o nouă hotărâre, care s-o anuleze pe cea anterioară, după care cred că lucrurile vor reveni la normal”, a menționat David.
Dacă decizia celor de la Artego nu se schimbă, clubul ar putea fi însă desființat pentru că și sindicatele lui Marin Condescu iau în calcul varianta de a se retrage din acționariatul echipei. Statutul clubului spune clar că un membru fondator se poate retrage, dar doi în niciun caz, echipa urmând să se desființeze automat. În plus, Condescu spune că și CEO își pierde calitatea de membru întrucât nu și-a plătit contribuția financiară timp de trei luni consecutiv și, ca urmare, tot conform statutului, nu mai este membru.
Încurcătura este și mai mare dacă ținem cont că în discuție este și intrarea Consiliului Județean în acționariatul de la Pandurii. Un proces se află pe rol în acest sens, o primă sentință fiind favorabilă intrării instituției conduse de Ion Călinoiu în acționariatul echipei, însă verdictul instanței nu este definitiv. Verdictul poate fi contestat și cu siguranță Marin Condescu va face un astfel de demers, ceea ce va duce la o prelungire a perioadei de judecată, timp în care structura acționariatului se poate modifica până la desființarea echipei care anul trecut a fost vicecampioană a României.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here