Arte Mici 2016: peste 400 de lucrări înscrise, aproximativ 200 de participanți și aproape 100 de premii

343

Pe 29 februarie se încheie înscrierile la cea de-a VII-a ediție a Salonului de Pictură ,,ARTE MICI”. Până în prezent sunt peste 400 de lucrări înscrise, aproximativ 200 de participanți și aproape 100 de premii. Festivitatea de premiere va avea loc pe 26 martie, la Motru.

SALONUL DE PICTURĂ “ARTE MICI” (eveniment clandestin de formă, pată şi culoare) este organizat de Florin Preda-Dochinoiu, PRIMĂRIA MUNICIPIULUI MOTRU, CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI MOTRU, UNIUNEA ARTIȘTILOR PLASTICI MOTRU, Asociația ,,ȚARA NOASTRĂ, CASA NOASTRĂ”, A.C.S.R.P.P., Cotidianul „Gorjeanul” și Publicația ,,GAZETA DE MÂINE (spațiu liber pentru curajul românilor de pretutindeni) “, urmând ca până în martie, când are loc ceremonia de premiere, să li se alăture organizatorilor şi alţi parteneri.

foto arte mici“Această ediție este deschisă artiștilor români, de pretutindeni și din Republica Moldova, între 3 și 15 ani, fiind organizată pe trei grupe (3-6 ani, 7-10 ani și 11-15 ani ) numai pentru secțiunea PICTURĂ (acuarelă, tempera, guașe, acrilic, ulei și tehnică mixtă). Orice temă și tehnică este admisă, pentru a putea permite fiecărui artist să aleagă acel sector al creației care îl reprezintă cel mai bine. Se recomandă ca artiștii să prezinte câte două lucrări (dimensiune minimă 29×20 cm), pentru a permite juriului o judecată cât mai obiectivă în acordarea premiilor.

foto arte mici4Sute de participanți
Potrivit organizatorilor, până în prezent s-au înscris peste 400 de lucrări de la aproximativ 200 de participanți. Festivitatea de premiere va avea loc în data de 26 martie. Peste o sută de premii sunt puse în joc.
Cei care doresc să participe la concurs pot să se înscrie până pe data de 29 februarie. Lucrările se pot trimite la următoarea adresă: CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI MOTRU, strada MACULUI nr.29, municipiul MOTRU, județul GORJ, cod postal 215200, ROMÂNIA, cu mențiunea: PENTRU SALONUL DE PICTURĂ ,,ARTE MICI”.
foto arte mici 2Pe spatele fiecărei lucrări se vor menționa: numele artistului; vârsta (data nașterii); titlul lucrării; tehnica; dimensiunile; anul de realizare; numărul de telefon sau adresa de e-mail, pentru contact; adresa unde locuiește micul artist. “Pentru artiștii din diasporă și Republica Moldova, pentru scurtarea timpului, lucrările pot fi trimise în format digital pe adresa de e-mail artemici@yahoo.com (purtând aceleași însemnări: – numele artistului, vârsta (data nașterii), titlul lucrării, tehnica, dimensiunile, anul de realizare, adresa de e-mail – <obligatoriu>, adresa unde locuiește, urmând ca ulterior, de comun acord cu organizatorii, să fie expediate direct sau prin poştă, în ambalaje corespunzătoare, pe aceeași adresă”, a explicat Florin Preda, fondatorul Salonului de Pictură “Arte Mici”.
Membrii juriului sunt: Nicolae Maniu (Paris, Franța), dr. Ioan Traian Mârza (Alba-Iulia, România), Michael Lassel (Fürth, Germania), Claudia Mandl (Montreal-Canada), Alexandra Maciac (Veneția, Italia), Daciana Ungureanu (Novaci, România) şi Florin Preda-Dochinoiu (Motru, România). Lucrările acestui salon nu se restituie.
Organizatorii îşi rezervă dreptul la fotografierea şi imprimarea pozelor după lucrări în vederea publicării sau în orice alt scop.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here