Arșiță pe teren și pe tabelă

309

Cod galben de fotbal la București! Pandurii Târgu Jiu a remizat pe terenul nou promovatei FC Voluntari, scor 0-0, la capătul unui joc lipsit de ocazii de gol. Pandurii a acumulat 4 puncte după primele trei etape, cu un singur gol marcat.

Pe o vreme caniculară, termometrele arătând la ora jocului peste 35 de grade Celsius, fotbalul a suferit cumplit. Cei câțiva spectatori din tribune au așteptat în van vreo ocazie de gol.
Programată în premieră la 18.30, Pandurii a fost la fel de insipidă ca și la ora 21.00, în primele două etape. De altfel, Iordănescu jr. și avertiza deunăzi că așteptările ar trebui să fie reținute.
Deși și-a dominat adversarul, Pandurii nu a reușit să-și creeze nici o situație reală de gol.
Din fericire, nici nu s-a lăsat surprinsă de contrele gazdelor. Edi Iordănescu a avut la dispoziție cam tot ce are mai bun în lot din punct de vedere ofensiv, însă Pandurii a fost incapabilă să spargă barajul din fața lui Balauru. Doar câteva șuturi modeste ale lui Nistor, Răduț și Roman l-au deranjat pe goalkeeperul nou promovatei în prima parte.
FC Voluntari a avut și ea șansa sa. Poate cea mai mare a meciului! Dinu Todoran l-a lansat excelent pe Bălan, dar acesta, talonat de Șandru, a șutat alături de poarta lui Mingote în finalul primei reprize.

Răduț s-a accidentat
Nici fazele fixe nu au schimbat tabela. Căpitanul Anton nu a reușit nici o centrare de calitate, dar nici cei de la Voluntari nu au fost mai inspirați. Multă întâmplare în jocul pandurilor care au ales să finalizeze de la distanță. Anton a tras din toate pozițiile, dar mereu alături. Cu zece minute înainte de final, Mihai Răduț s-a accidentat și a fost înlocuit cu Ciucur. Nici schimbările nu au adus nimic în plus. Khalouta, Munteanu și Ciucur nu au reușit să dinamizeze jocul gorjenilor.
Arbitrul Marian Balaci a oferit ambelor echipe două pauze de hidratare, deși acestea sunt în afara regulamentului.
FC Voluntari rămâne neînvinsă la debutul în Liga 1, cu trei remize în primele trei etape, în timp ce Pandurii a acumulat 4 puncte în acest sezon.

Edi, supărat
Edward Iordănescu, antrenorul Pandurilor, s-a declarat dezamăgit de rezultat și nemulțumit de mentalitatea elevilor.
„Noi am condus jocul în majoritatea timpului, dar n-am avut finalitate. Suntem într-un proces de reconstrucţie. Trebuie să omogenizăm echipa. Sunt total nemulţumit de rezultat. Îmi doream cele trei puncte. Azi am pierdut două puncte. Sunt un pic nemulţumit de mentalitate. Vreau să demonstrăm că ştim să câştigăm jocurile grele, cred că nu avem o mentalitate bună. Ne aşteptam ca Voluntariul să dea dovadă de maturitate pentru că are foarte mulţi jucători care au trecut prin Liga 1. Azi au abordat meciul total defensiv. Mă supără foarte tare că am pierdut două puncte”, a spus Edi Iordănescu.
Și Bogdan Argeş Vintilă, antrenorul celor de la FC Voluntari s-a arătat nemulţumit de faptul că echipa sa a jucat doar pe caniculă. „Nu se poate aşa ceva! Vreau să văd şi eu echipa mea cum evoluează la ora 21.00. M-am săturat să tot joc de la ora 18.30. Însă până la urmă e bine că nu am pierdut acest joc. Este clar că temperatura de afară își pune amprenta și pe ritmul de joc. Consider că din punct de vedere tactic am făcut un joc foarte bun, ne-am închis bine și chiar și așa, poate nu a fost un joc foarte spectaculos, dar ne-am creat ocaziile cele mai clare.”, a declarat Vintilă.
„Jocul nu a arătat prea bine pentru că nu am reuşit să gestionăm ultima treime. Am dominat jocul ca posesie şi ca atitudine, dar ne-a lipsit finalitatea. Degeaba avem posesie dacă nu reuşim s-o băgăm în poartă. Sunt foarte nemulţumit. Pandurii e într-un proces de reconstrucţie, trebuie să construiască din mers. Am avut jucători care nu sunt la nivelul fizic pe care ar trebui să îl aibă. A fost foarte cald. E foarte greu să stai şi pe margine. Nu înţeleg de ce trebuie să jucăm cu 38 de grade la nivelul gazonului. Căldura a făcut ca ritmul să fie cel care a fost. Jucătorilor care ar trebui să fie decisivi le este greu, pentru că nu sunt puşi la punct fizic”, Edward Iordănescu, antrenor Pandurii.

FC Voluntari – Pandurii Târgu Jiu 0-0
Stadion Dinamo, spectatori: 500
FC Voluntari: Balauru – Zaharia (min. 89 Deac), Achim, Novakovic, Pîrvulescu – Maftei, Novac – Vâlceanu (min. 77 Matei), Todoran (min. 45 Călinţaru), Kone – Bălan. Antrenor: Bogdan Vintilă
Pandurii Târgu Jiu: Mingote – Unguruşan, Vasco Fernandes, Şandru, Momcilovic – Anton, Mrzljak – Răduţ (min. 82 Ciucur), Nistor, Hora (min. 76 Munteanu) – M.Roman (min. 68 Khalouta).
Antrenor: Edi Iordănescu
Cartonaşe galbene: Mrzljak min.13, Momcilovic min. 90+2
Arbitri: Marian Balaci – Sebastian Gheorghe, Adrian Popescu.
Cristi Constantinescu  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here