,,Armonii de vară” – concurs național de arte pentru elevi

2285

Elevii talentați sunt invitați să participe la cea de-a doua ediție a Concursului Național de Arte on-line ”Armonii de vară”, organizat de Liceul de Arte “Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu și Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Înscrierile vor începe pe 15 iunie. Limita este de maxim 300 de participanți, în ordinea înscrierilor.

Concursul Național de Arte on-line ”Armonii de vară” se adresează artiștilor din mediul preuniversitar, fără regim de taxă de înscriere, iar scopul acestuia este de a impulsiona și încuraja elevii. Concursul are 10 secțiuni: 1. Pian, 2. Corzi, arealul clasic, (vioară, violă, violoncel, contrabas, chitară), 3. Suflători, arealul clasic, (flaut, corn, trompetă, clarinet, oboi), 4. Canto clasic, 5. Canto popular, 6. Instrumente de coarde, arealul popular (vioară, cobză, braci, contrabas, țambal) și instrumente populare tradiționale romanești aerofone (nai, caval, fluier, ocarină), 7. Arte vizuale, 8. Arhitectură, 9. Teatru, 10. Jazz/Muzică ușoară. ”Secțiunile sunt alcătuite din: a) ”prima pasiune” – se adresează elevilor din Liceele și Școlile de Arte; b) ”a doua pasiune” – se vor înscrie elevi de la Liceele și Școlile de Arte (de exemplu catedra de pian secundar), Școlile Populare de Arte, Palatele Copiilor, mediu privat etc.. La secțiunile de muzică, piesele vor fi interpretate din memorie. La subsecțiunea a), repertoriul va conține două lucrări de caracter contrastant, din care una poate fi studiu, și o piesă la alegere; la subsecțiunea b) – o piesă la alegere. La secțiunea 6 piesele vor fi interpretate ”accapela” sau cu acompaniament, iar repertoriul va fi din zona de proveniență, în costum popular. La secțiunea 7 tema aleasă este ”Armonie”. Pentru că <<Arhitectura este o muzică încremenită>> ( Friedrich W. Schelling), tema aleasă pentru secțiunea 8 este urbanismul, imaginarea unor spații (pe o planșă sau două), în care se desfășoară mici concerte în aer liber, într-un parc. La secțiunea 9, elevii din clasele IX-X vor interpreta o fabulă și o poezie, iar cei din clasele XI-XII un monolog și o poezie. Secțiunea 10 vizează atât interpreți vocali, cât și instrumentali”, se arată în regulamentul competiției.

Înscrieri, din 15 iunie
Materialul înregistrat audio-video (secțiunile de muzică și teatru) se va posta pe YouTube, cu opțiunea public sau privat, și apoi se va expedia fișa de înscriere pusă la dispoziție de organizatori, în perioada 15-30 iunie 2021. La secțiunile de Arte vizuale și Arhitectură se vor trimite fotografii ale lucrărilor, în aceeași perioadă. Juriul va delibera în termen de 31 de zile. Formularul de înscriere poate fi completat la următoarea adresă: https://printandfly.ro/Muzica/. Regulamentul complet al concursului, precum și componența juriului pot fi consultate pe pagina de Facebook a evenimentului.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.