Arme aduse ilegal din Anglia, găsite în Gorj

319

Două arme de tir sportiv şi mai multe elemente de muniţie, aduse ilegal în România, din Anglia, au fost găsite, duminică, la un bărbat de 51 de ani, din Bărbătești. Marian Tulpea s-a ales cu dosar penal.

Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase și Postului de Politie Bărbătești au identificat un bărbat de 51 de ani, din  comuna Bărbătești, care a introdus fără drept în Romania două arme neletale de tir sportiv, cu muniția aferentă, care sunt supuse autorizării.

Cele două arme, cât și muniția aferentă au fost achiziționate din străinătate și nu au fost efctuate demersurile legale pentru declararea și înregistrarea acestora. Totodată, din verificările efectuate de polițiști s-a constatat că bărbatul nu este autorizat pentru a deţine, purta şi folosi arme și nu a depus documentele necesare în vederea autorizării. Armele și muniția aferentă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. 

În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și contrabandă calificată”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here