Armata recrutează rezerviști voluntari. Posturile disponibile în Gorj

865

Ministerul Apărării Naționale organizează o nouă campanie de recrutare a rezerviștilor voluntari. Sunt disponibile 4.936 de locuri pentru ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați în unităţi militare din țară, din care 61 în județul Gorj.

Gorjenii interesați se pot informa la Centrul Militar Județean Gorj „Constantin Brâncuși” despre etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecția, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum și unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situația în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii, precum şi despre avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar.
Candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcțiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor și corespondența specializărilor dobândite în viața civilă cu armele/serviciile și specialitățile militare.
„La prezentarea la centrul militar, cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere și vor prezenta următoarele documente: actul de identitate, în original şi în copie; certificatul de naștere în original şi în copie; certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii; acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie; permisul de conducere valabil, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice; livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist”, anunță Centrul Militar Județean Gorj.
Detalii suplimentare se pot obține la sediul biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Gorj „Constantin Brâncuși”, din municipiul Târgu Jiu, bulevardul Republicii, nr. 13, de luni, miercuri, joi și vineri între orele 08.00 -16.00, iar marți de la ora 08.00 – 18.00.
Campania de recrutare durează până pe data de 27 iunie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here