Arhiva CEO, făcută praf! Cine răspunde?

3319

* Angajații nu-și pot primi documentele necesare la Casa de Pensii!

Haos la CEO! Au dispărut dosarele personale de angajare ale unor salariați ai Complexului Energetic Oltenia și niciun funcționar din companie nu încearcă să le rezolve situația. Acesta este unul dintre mesajele primite de liderul sindical Manu Tomescu.

Chiar și acesta anunță că arhivarea documentelor care atestă vechimea în muncă a multor salariați nu s-a făcut. Toate aceste nereguli au ieșit la suprafață când un alt lider, Nicu Bunoaica, după ce a văzut harababura din CEO, a cerut personal specializat care să se ocupe de documentele angajaților care întâmpină mari greutăți în a-și recupera actele din CEO.

,,Așteptarea o să fie lungă”
Manu Tomescu a făcut publică marea problemă a angajaților CEO și ce o să se întâmple până când fiecare angajat va reuși să se pensioneze: ,,O problemă foarte mare este faptul că arhivele cu vechimea de dinainte de anul 2001, din subunitățile companiei, nu au fost scanate nici până acum! Iar dacă nu va fi suplimentat personalul TESA din subunități, volumul de muncă o să fie foarte mare și perioadele de așteptare o să fie foarte lungi”, i-a anunțat acesta pe angajați.

Incompetenții angajați la CEO i-au lăsat fără vechimea corectă în muncă
O salariată a companiei a fost și mai exactă. Aceasta a descoperit că au dispărut dosarele angajaților: ,,Au dispărut dosare personale din arhivă și chiar este vorba de o dispariție voită pentru a nu putea demonstra că s-au făcut greșeli și din slaba pregătire profesională în cărțile de muncă sau cu plata contribuțiilor specifice condițiilor de muncă. Tot noi să renunțăm la bani, după ce că și-au bătut unii joc? O arhivă pusă la punct nu are nevoie de suplimentarea de personal TESA. Problema este că este o vraiște totală în arhive. Eu am sesizat aceasta conducerii și îi doare undeva pe cei care au fost numiți să se ocupe de petiția mea. Chiar este nevoie să ajung la Justiție? Am muncit o viață în condiții deosebite și speciale, din care am numai 14 ani pe hârtie și vine orice neavizată și-și bate joc de munca mea și pe șefii ei în cot îi doare ca să-mi rezolve problema!”

Și dosar de dispoziții, pierdut!
Femeia care i s-a plâns lui Manu Tomescu spune că a descoperit și dispariția altor acte importante: ,,Nu este normal, ca angajat al Direcției de Resurse Umane, să nu ai simțul răspunderii și, în momentul în care trimiți către arhivă documente, să nu le pui într-o ordine logică și să faci înscrisuri pe coperțile în care au fost îndosariate. Eu am găsit în arhivă proiectele de aeraj și toate documentele de securitate minieră după 30 de ani și acum caut o dispoziție și nu găsesc dosarul cu dispoziții din 2005! Cum este posibilă neglijența aceasta? Dați afară ingineri capabili și țineți toate neavizatele care și-au cumpărat o diplomă de economistă și le țineți să cotizeze câte 40 de ani pentru pensie…”.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here