Arestați după ce au introdus cocaină în Gorj

414

Cetățeanul albanez în vârstă de 27 de ani, care locuia de câteva luni în comuna Bâlteni și un alt localnic au fost arestați preventiv, aseară, de magistrații Tribunalului Gorj, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de mare risc și introducerea în țară de droguri de mare risc. Decizia poate fi contestată. ”Admite propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj. Dispune arestarea preventivă, a inculpaţilor PNM, zis Bărbărie, cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic ilicit de droguri de mare risc și introducerea în țară de droguri de mare risc şi SK, cetățean albanez, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic ilicit de droguri de mare risc și complicitate la infracțiunea de introducere în țară de droguri de mare risc, pe o durată de 30 de zile. Cu drept de contestaţie”, a stabilit instanța. Luni seara, a fost făcută și o percheziție în locuința unuia dintre ei, fiind găsite 35 de grame de cocaină. Tânărul din Bâlteni este suspectat că, în urma unei înțelegeri cu albanezul, ar fi mers în Italia și a adus drogurile în Gorj.
”La data de 27 februarie 2018, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Biroul Teritorial Gorj au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților P.N.M. și S. K., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de mare risc și introducerea în țară de droguri de mare risc.
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că la data de 22.02.2018, inculpatul P.N.M., zis «Bărbărie», în înțelegere cu inculpatul S.K., cetățean albanez, stabilit pe raza comunei Bîlteni, județul Gorj, de circa 4 luni în urmă, s-a deplasat în Italia, unde a fost așteptat de către persoane de legătură ale inculpatului Sinani Klodjan, care i-au pus la dispoziție cantitatea de aproximativ 35 grame de cocaină, pentru a o introduce în România și să o predea inculpatului Sinani Klodjan, în vederea vânzării pe piața internă.
La data de 26.02.2018, inculpatul P.N.M. – zis «Bărbărie» a introdus drogurile în România prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, coordonându-și activitățile împreună cu inculpatul S.K., astfel că drogurile au fost transportate până pe raza comunei Bîlteni și predate inculpatului Sinani Klodjan.
Cu ocazia efectuării unei percheziţii domiciliare efectuate la locația folosită de către inculpatul S.K., a percheziţiilor corporale, precum și percheziției efectuate asupra autoturismului folosit de către inculpatul S.K. s-a găsit și ridicat: cantitatea de aproximativ 35 grame cocaină, un cântar electronic, telefoane mobile folosite în activitatea infracțională, înscrisuri relevante pentru soluționarea cauzei”, se precizează într-un comunicat al DIICOT.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here