Arestat pentru tentativă de omor

322

Un tânăr de 24 de ani, din Târgu-Jiu, a fost arestat preventiv, vineri, pentru tentativă de omor. Acesta este acuzat că, joi seara, și-a înjunghiat prietenul, după ce ar fi consumat împreună băuturi alcoolice. Scandalul a avut loc în locuința suspectului. „Dispune arestarea preventivă a inculpatului Laza Alexandru-Cristofer, pe o perioadă de 30 de zile, până la 17 martie 2018, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă”, a stabilit instanța.
Scandalul a avut loc joi, în jurul orei 22.00. În urma conflictului, bărbatul de 31 de ani, lovit cu un cuțit, în zona inimii, a ajuns la spital. Chiar agresorul a sunat la 112 și a cerut ajutorul medicilor de la Ambulanță.
„Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Gorj dosarul cu propunerea de arestare preventivă în cauză a inculpatului Laza Alexandru-Cristofer, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, comisă în stare de recidivă, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 16 februarie 2018. Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că, în seara zilei de 15 februarie 2018, în jurul orelor 22.00, în timp ce inculpatul Laza Alexandru-Cristofer se afla în apartamentul său situat în municipiul Târgu-Jiu, împreună cu persoana vătămată D.I.C., urmare a unui conflict spontan pe fondul consumului de alcool, l-a înjunghiat pe acesta din urmă cu un cuţit tip baionetă cu lama în lungime de 23 de centimetri şi lăţimea de doi centimetri, în zona pieptului. După comiterea agresiunii, inculpatul Laza Alexandru-Cristofer a apelat singur numărul de urgenţă 112, de pe telefonul său şi a recunoscut că a înjunghiat persoana vătămată. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru îngrijiri medicale. Conform concluziilor preliminare ale medicului legist, leziunea traumatică produsă persoanei vătămate D.I.C. a pus în primejdie viaţa acesteia, în lipsa unui tratament medico-chirurgical aplicat de urgenţă putând surveni decesul. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, începând cu 16 februarie 2018, orele 08.00, a inculpatului”, se precizează într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Rudele celui arestat au acuzat medicii că nu ar fi intervenit la timp, iar starea de sănătate a victimei, un bărbat de 31 de ani, s-a agravat.
„După ce procurorii au primit, noaptea, un document de la medicul legist în care se preciza că nu a fost afectat niciun organ, de dimineață a fost introdus în sala de operație, fiindu-i scoasă splina și constatându-se că au fost afectate mai multe organe. În jurul orei 02.00, medicul legist a venit la Parchet cu certificatul în care scria că are nevoie de 16-18 zile de îngrijiri medicale, fără a avea afectate organele vitale. Dacă se intervenea la ora 01.00, nu de dimineață, când au chemat medici de acasă, pentru că avea abdomenul plin de sânge, nu se ajungea în această situație”, acuză o mătușă a inculpatului.
„S-a intrat imediat în sală, pentru că era o plagă de hemitorace înjunghiată. La momentul acela nu au fost probleme. Am înțeles că pacientul era în limite, după care s-a reintervenit. Deci starea pacientului poate să se amelioreze sau poate să facă recăderi. Splina poate să se rupă în doi timpi, nu neapărat atunci, pe loc. Din câte știu are și alte organe afectate, pentru că a avut plaga acea înjunghiată și a avut o acumulare de sânge, se numește hemotorax, în termeni medicali”, a declarat, pentru Gorjeanul, Ramona Oprea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here