Arestat pentru profanare de morminte

190

Bărbatul de 47 de ani, din Turceni, reținut marți pentru profanare de morminte și furt calificat, a fost arestat aseară de magistrații de la Judecătoria Târgu-Jiu. Hotărârea nu este definitivă, însă până la stabilirea unui verdict, acesta va rămâne după gratii. ”Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Zamfirache Constantin pe o perioadă de 20 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă cu privire la inculpat în conformitate cu dispozitivul prezentei încheieri. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, a stabilit instanța.

Inculpatul este acuzat că a distrus trei cruci din cimitirul din localitate, dintre care una era amplasată la mormântul fostei soacre. La 112 a sunat chiar socrul suspectului, care a constatat că ginerele i-ar fi furat și bicicleta din curte. Vecinii spun că sunt frecvente certurile între cei doi și nu este prima dată când intervin oamenii legii. Mai mult, anchetatorii stabiliseră, într-un alt dosar, ca ginerele să nu se apropie de tatăl soției sale și nici de locuința acestuia.

”Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au fost sesizaţi de un bărbat de 67 de ani, din localitate, cu privire la faptul că un alt bărbat de 47 de ani, din aceeaşi localitate, ar fi pătruns fără drept în curtea locuinţei sale de unde ar fi sustras o bicicletă, după ce anterior ar fi provocat distrugeri la monumentul funerar din granit amplasat la mormântul soţiei sale. Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că între cei doi exista o stare conflictuală mai veche, în prezent faţă de suspect fiind dispusă măsura controlului judiciar într-o altă cauză penală aflată pe rolul instanţei de judecată, acesta având şi interdicţia de a se apropia de persoana vătămată şi de locuinţa acesteia”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

În timpul cercetărilor, oamenii legii au fost sesizaţi de alți doi localnici din Turceni, un bărbat de 56 de ani şi o femeie de 72 de ani, cu privire la faptul că ”suspectul ar fi provocat distrugeri şi la alte monumente funerare amplasate la mormintele aparţinătorilor din acelaşi cimitir”.

Profanarea, prin orice mijloace, a unui mormânt, a unei urne funerare sau a unui monument funerar se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here