Unul dintre cele mai stufoase dosare din acest an instrumentate de procurorii și polițiștii gorjeni a ajuns, vineri, pe masa magistraților de la Judecătoria Târgu-Cărbunești, judecătorii de aici trebuind să decidă dacă dispun sau nu arestarea preventiv a 17 dintre cei 23 de suspecți reținuți în urma descinderilor făcute de anchetatori cu o zi înainte. Șase dintre cele 23 de persoane ridicate de acasă și aduse la audieri au fost puse sub control judiciar, neimpunându-se prezentarea lor la instanța de judecată. Din cei duși în fața judecătorilor, nouă au primit mandate de arestare preventivă pentru 25 de zile, iar ceilalți au fost plasați în arest la domiciliu pentru aceiași perioadă.
Cei care stau în spatele gratiilor până la sfârșitul lunii sunt: Marian Carp Filip, Ovidiu Scăfaru, Marinaș Sârbu, Ana Doina Rada, Petre Popescu, Mădălin Iepure, Lucian Cristinel Buici, Narcisa Maria Goga, în timp ce lista celor aflați în arest la domiciliu este compusă din: Cristian Lucian Cornea, Gheorghe Ovidiu Meche, Gheorghe Marinescu, Nadoliu Mihail Gabriel Greere, Nicolae Alin Mălăelea, Lucian Bogdan Măceșanu, Constantin Claudiu Mateiță și Marius Tiberiu Dura. Celor aflați în arest la domiciliu li s-a impus în mod expres să nu ia legătura sub orice formă cu restul inculpaților sau martorilor din dosar, ei fiind obligați să fie permanent la dispoziția anchetatorilor sau a judecătorului de caz. Verdictul instanței nu este definitiv, putând fi contestat.
Toți cei amintiți au fost vizitați de mascați joia trecută prin gospodării și locuințe, de la domiciliile acestora fiind ridicate peste două tone de combustibil furat din conductele magistrale, care transportă țițeiul din zona Târgu-Cărbunești spre Țicleni și mai departe spre rafinăriile de la Ploiești. Hoții profitau de faptul că unele dintre conductele respective treceau prin gospodăriile lor și le perforau, după care montau la acestea un furtun cu robinet, ulterior ei putând să fure oricât combustibil doreau. Furturile apăreau însă în statisticile companiei petroliere, care se ocupa de transportul țițeiului, angajații acesteia fiind nevoiți să colinde pe dealuri sau pe câmpii pentru a descoperi “fisurile”, fiindu-le mai greu să intre pe proprietățile private ale hoților. Au făcut-o însă joia trecută, când au venit împreună cu mascații și au putut să recupereze o parte din cantitatea furată.
Gelu Ionescu