Are un glonț în mașină de câteva luni! E al polițiștilor!

285
Jpeg

Situație inedită pentru un tânăr din Aninoasa care de luni bune umblă cu un glonț înfipt în bancheta din spate a mașinii. Agenții l-au tras pe dreapta pe Ionel Saftă în vară, chiar pe 4 iulie, de ziua Americii, și, în cele din urmă, au ajuns să folosească armamentul din dotare pentru a-l opri pe acesta. Șoferul susține că a doua zi a observat că are glonțul în mașină și a tot așteptat ca polițiștii să facă vreo anchetă în această privință, dar nimic. În plus, nu a putut să își repare mașina pentru că autoturismul e al tatălui său, care mai are acasă și alte mașini, iar dovada i-a fost dată de polițiști pe un alt autovehivul, pe care l-a și vândut între timp.

Jpeg

Safta spune că încurcăturile au apărut când agenții l-au pus să sufle în etilotest, dar i-au cerut să aștepte până fac rost de unul. “Am stat cam un sfert de oră și apoi le-am spus că plec. Ei au zis că mă împușcă, dar nu i-am ascultat pentru că și controlul era dimineața făcut și îmi era somn. Am dat muzica mai tare în mașină și am plecat. A doua zi un unchi m-a întrebat ce gaură am în mașină și am văzut că era un glonț înfipt în metalul de la bancheta din spate. Am avut un prieten care dormea pe acel loc, vă dați seama ce se întâmpla dacă trecea glonțul. De atunci stau cu glonțul acolo și nu vine nimeni de la Poliție să se intereseze de el. Mă gândesc că trebuia făcută vreo anchetă. Cu mașina nu am putut să mă duc în service pentru că dovada pe care au eliberat-o e pe numărul de înmatriculare al altei mașini și nu îmi e utilă. Nimeni nu îmi repară însă mașina fără dovadă”, spune tânărul.
IPJ Gorj are o altă variantă și susține că, de fapt, tânărul nu a oprit la semnalul agenților, motiv pentru care aceștia au pornit în urmărirea șoferului. Au și tras asupra autoturismului condus de acesta și, ulterior, au dat explicații pentru folosirea armamentului din dotare, fără să le fie imputată vreo vină. În ceea ce-l privește pe Safta, acesta e anchetat pentru că nu a oprit la semnalele agenților, pe numele său fiind deschis un dosar penal. Nimeni nu poate spune însă cum va putea acesta să își repare mașina cu dovada pe care Poliția i-a eliberat-o…
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here