Are nevoie de voturi pentru a ajunge la o cursă de sănii în Norvegia

219

O hunedoreancă ce stă mai mult prin Gorj în ultimii ani, îşi dorește cu ardoare să reprezinte România la o cursă internațională de sănii trase de câini husky organizată în primăvara anului viitor în Norvegia și Suedia. Cristina Bucureștean are nevoie însă de voturi, pe internet, pentru a ajunge acolo, ea fiind deja în competiție cu concurenții din toate celelalte țări. La sfârșitul săptămânii trecute ea a fost prezentă la Rânca, pentru a-și face campanie printre turiștii prezenți pe pârtie în număr mare, dar și la Coloana Infinitului, unde, îmbrăcată în costum popular gorjenesc, a realizat mai multe fotografii cu care să se promoveze în cadrul concursului, aceasta fiind una dintre regulile impuse de organizatori.
565c1d01682ccf7f98c081eeCristina avea circa 6000 de voturi până în week-end, dorința sa fiind prezentată la sfârșitul săptămânii trecute și de principalele posturi tv din țară, ceea ce a dus la o explozie a voturilor obținute de aceasta de la susținătorii săi. Pe Facebook este o adevărată campanie pentru ca hunedoreanca să fie susținută de cât mai mulți români, în câteva zile voturile sale dublându-se. “Este o cursă pentru oameni normali, simpli, ca mine, dar în care eu concurez cu competitori din toate celelalte țări. Sunt 11 țări selectate de către organizatori, inclusiv Bulgaria, dar noi, România, suntem la categoria «alte state» și de aceea am nevoie de cât mai multe voturi. Cel de pe primul loc e selectat de organizatori pentru a participa, noi neavând până acum nici un reprezentant la această cursă. Ar fi pentru prima dată când România ar fi prezentă la acest concurs, iar eu asta vreau să fac, să duc tricolorul românesc în tundra polară”, spune tânăra.
Cristina Bucureștean a lucrat în contabilitate la o firmă din Deva, dar a renunțat la meserie, dându-și seama că nu îi place stilul de viață pe care îl avea. A ales să călătorească prin munții din zonă, Parângul sau Retezatul fiind noua sa casă. Aici a și reușit să cunoască o vulpe pe care a îmblânzit-o de la prima întâlnire, animalul fiind hrănit de ea și fotografiat, poza respectivă fiind postată pe contul de socializare al tinerei. De altfel “poza cu vulpea” a devenit celebră, ea fiind cea care marchează link-ul către concursul în care oricine o susține pe Cristina îi putea da votul. “Nu îmi trebuie Like-uri de data aceasta, ci accesări pe poza cu vulpea. Se intră acolo, se dă vot, se alege un produs oferit de organizatori ca premiu unuia dintre votanți și gata. Durează câteva minute pentru a primi un vot de la cei care mă vor în această cursă. Eu sunt gata să merg acolo și să reprezint România. De ce să nu avem și noi pe cineva acolo? Alte țări au putut, sunt sigură că și noi vom reuși să avem un om acolo care să ne reprezinte, iar dacă voi fi eu aceea voi fi și mai bucuroasă”, spune Cristina, care îl are alături și pe soțul său, și el un pasionat al muntelui, dar care încă lucrează, familia având nevoie și de susținere financiară în viața de zi cu zi.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here