Arcani, gazda ediţiei a IV-a a Festivalului Răciturilor

336

Cea de-a IV-a ediţie a FESTIVALULUI RĂCITURILOR – 2012, în organizarea Pensiunii LA MARCEL, şi a Filialei ANTREC Gorj se va desfăşura pe 27 octombrie 2012, la Arcani, ora 12,00. Manifestarea gastronomică cu pricina va fi găzduită de pensiunea celebrului Marcel Diaconescu.

Tismana, Peştişani şi Arcani
Acestea sunt cele mai importante escale ale Festivalului piftiilor, cum li se mai zice la răcituri pe la noi, prin Gorj. Din JURNAL DE PIFTII, un Supliment de tot râsu’ al celebrei instituţii de satiră, umor şi epigrame de bun gust PANN DURU’, nr. 52 octombrie 2012, anul XII, Mileniul III, avem bucuria să ne desfătăm cu de toate.

Bună Vestire de spirit PANN DUResc!
“Festivalul Răciturilor merge mai departe în călătoria sa prin Gorj, poposind de data aceasta la pensiunea “La Marcel” din Arcani, unde, într-un peisaj de toamnă, vom fi primiţi cu muzică populară interpretată de tarafuri vestite din Gorj. Va fi gălăgie, bâlci, lume multă, oale, ulcele, linguri de lemn. Străchini cu sarmale, ţuică fiartă, ardei iute(ca olteanul la mânie!), grătare, fum, vin şi, mai ales, răcituri. Participanţii vor avea ocazia încă odată să-şi dovedească măiestria în prepararea piftiilor – aiturilor, răciturilor – din cele mai diverse ingrediente – carne de pui, de curcan, de viţel, de porc, de peşte… şi chiar de post! Noi, spectatorii, nu avem altceva de făcut decât să fim acolo, pe 27 octombrie 2012(şi nu pe 25 cum v-au dezinformat cei pripiţi!), pentru a putea aprecia şi degusta creaţiile participanţilor la a IV-a ediţie a FESTIVALULUI RĂCITURILOR, PENSIUNEA “LA MARCEL”, Arcani, Gorj”.
Ion Predoşanu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here