Ar fi fost prea frumos…

251

Cu toată dorința arătată de panduri înaintea finalei Cupei Ligii Adeplast, trofeul a ajuns în vitrina echipei care a arătat mai multă experiență, iar aceasta a fost, în mod evident, Steaua.
La prima sa finală, Pandurii a adus la București circa 1.000 de suporteri pe cel mai mare stadion al țării, suporteri veniți cu speranța că la final trofeul va lua drumul orașului lui Brâncuși. În fața unei galerii steliste mult mai numeroase, gorjenii au încercat să întrețină o atmosferă de derby afișând în startul meciului un imens steag tricolor încadrat în culorile clubului, alb-albastru.

Executați din start
Meciul a început extrem de prost pentru gorjeni, cu două decizii contestabile, ambele în aceeași față, ambele judecate de arbitri pro Steaua. Era doar al doilea minut de joc și după o plecare de la limita offside-ului a lui Chipciu, Breeveld a intrat în careul pandur cu mingea la picior și a primit cadou un penalty din partea brigăzii după un presupus fault al lui Ungurușan. De fapt, Breeveld în încercarea de a șuta a lăsat un picior în spate, între picioarele lui Ungurușan, jucătorul Pandurilor neavând în niciun fel intenția de a-l incomoda pe stelist. Iancu a transformat penalty-ul și Pandurii pleca din start cu handicap. Nu avea să fie singurul, foarte repede și-a pierdut unul dintre fundașii centrali, pe Cordoș, care s-a accidentat în momentul în care rata o primă ocazie importantă a gorjenilor. După câteva minute în care Pandurii a fost incapabilă să dea o replică solidă, gorjenii s-au regrupat și au căutat mai insistent poarta lui Niță. Nicoară, în două rânduri, a fost aproape de gol, însă în minutul 19  a șutat în plasa laterală după ce l-a depășit ușor pe Papp, iar în minutul 23 a șutat din unghi, dar Niță a reținut. Pandurii a fost în continuare mai activă, a beneficiat și de două lovituri libere din poziții favorabile, însă Șandru și Nicoară nu au prins cadrul porții. Finalul primei reprize a adus câte o ocazie la fiecare poartă, Chipciu a căutat să-l surprindă pe Mingote șutând de la distanță, dar mingea a ocolit poarta, în vreme ce Nicoară a centrat bine în fața porții pentru Matulevicius, însă lituanianul a fost blocat pe linia de 6 metri și tabela a rămas nemodificată.

Pandurii ratează, Steaua marchează
Steaua a început în forță repriza secundă, Țucudean a reluat cu capul pe lângă poartă o centrare a lui Adi Popa, apoi Mingote a blocat în două rânduri șuturile lui Chipciu la aceeași fază pentru ca Țucudean să rateze întâlnirea la o centrare bună a lui Chipciu. Pandurii a dat impresia că a trecut peste iureșul stelist și a ratat o ocazie imensă în minutul 51. Anton a executat un corner, Răduț a prelungit cu capul, iar Momcilovic a trimis incredibil, cu capul, din doar 2-3 metri, peste poarta lui Niță. A fost momentul crucial al meciului, Adi Popa a întors un balon spre Chipciu în minutul 54 și șeptarul stelist a înscris cu un șut trimis din interiorul careului direct sub transversală. Experiența s-a făcut simțită și câteva minute mai târziu, când Momcilovic a ratat din nou, în minutul 65 șutul său fiind deviat în corner de Papp, iar la faza imediat următoare Țucudean a dus scorul la 3-0 după o pasă a lui Chipciu, care a profitat de o eroare a lui Vasiljevic.
Pentru ca tabloul dezastrului să fie complet, abia intrat pe teren, Eric s-a accidentat. Brazilianul a fost scos pe targă și, deși a avut  tentativă de a reintra pe teren, Pandurii a terminat meciul în zece oameni, Edi Iordănescu terminându-și schimbările odată cu introducerea lui Eric pe teren.

Steaua București – Pandurii Târgu-Jiu 3-0 (1-0)
Stadion “Arena Națională”, București, spectatori: 15.560
Au marcat: Iancu (min. 3), Chipciu (min. 54), Țucudean (min. 67)
Pandurii: Mingote – Ungurușan, Cordoș (min. 19 Șandru), Vasiljevic, Momcilovic – Anton, Mrjlak (min. 78 Eric) – Răduț, Nistor, Nicoară (min. 68 Buleică) – Matulevicius. Antrenor: Edi Iordănescu.
Steaua: Niță – Papp, Luchin, Tamaș, Latovlevici – Breeveld, Neagu – Chipciu, Iancu (min. 63 Rusescu), Enceanu (min. 46 Ad. Popa) – Țucudean (min. 74 Vâlceanu). Antrenor: Constantin Gâlcă.
Arbitri: Adrian Comănescu – Radu Ghinguleac şi Mircea Mihail Grigoriu. Adiționali: Marcel Bîrsan și Florin Chivulete.
Cartonașe galbene: Mrzljak (min. 14), Matulevicius (min. 50) / Neagu (min. 34), Breeveld (min. 56).
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here