Aproape două mii de anchete sociale efectuate la beneficiarii ajutorului de încălzire

121

Începând din data de 21 ianuarie şi până pe data de 31 martie, reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu vor efectua anchete sociale la 60% dintre beneficiarii ajutorului de încălzire. Până în prezent au fost efectuate aproape două mii de anchete, nefiind depistate nereguli.

Aproape 5.600 de persoane din municipiul Târgu-Jiu au solicitat acordarea ajutorului de încălzire. Numărul solicitanţilor este puţin mai mic spre deosebire de anul anterior. Chiar şi aşa, reprezentanţii municipalităţii trebuie să efectueze aproape patru mii de anchete sociale, în conformitate cu cerinţele legislative. Anchetele se efectuează în perioada 21 ianuarie – 31 martie. „În luna martie noi intenţionăm să finalizăm şi efectuarea anchetelor sociale pentru încălzirea locuinţelor în sezonul rece 2012-2013. Legislaţia în vigoare spune că aceste anchete sociale se pot efectua până la începutul sezonului rece următor, dar în fiecare an noi am încercat să finalizăm aceste anchete până la sfârşitul lunii martie. Legislaţia ne obligă să efectuăm peste 60% anchete sociale din totalul beneficiarilor. Astfel, va trebui să efectuăm un număr de 3.600 anchete sociale”, a precizat Alina Toader, director adjunct al Direcţiei Publice pentru Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu.
Raportările privind numărul anchetelor efectuate se fac la data de 25 a fiecărei luni, astfel că în luna februarie au fost efectuate peste 1.500 anchete. „În luna februarie am raportat ca fiind efectuate 1.554 anchete efectuate la sistemul de încălzire cu gaze naturale, din care 326 erau efectuate în ianuarie şi 210 pe sistemul de încălzire cu lemne, din care 67 efectuate în ianuarie”, confirmă Alina Toader, director adjunct al Direcţiei Publice pentru Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here