Aproape 97% din reţetele eliberate în ianuarie au fost electronice

112

De la începutul acestui an, reţeta electronică a devenit obligatorie. Medicii gorjeni sunt nevoiţi să prescrie tratamente doar în sistemul electronic. Singurele reţete care se mai pot scrie pe formulare tipizate sunt cele cu regim special (psihotrope), numărul acestora fiind 1.822, reprezentând 3,08% din totalul reţetelor eliberate în luna ianuarie 2013 în judeţul Gorj.

În pofida faptului că, iniţial au dat bătăi de cap unora dintre medicii gorjeni, reţetele electronice au câştigat teren în cele şase luni din 2012 în care s-au utilizat în paralel cu prescripţiile clasice. De la începutul acestui an reţeta electronică a devenit obligatorie. „Începând cu luna ianuarie 2013, prescripţia electronică a devenit obligatorie. Numărul furnizorilor care au prescris reţete electronice a crescut de la 219 în luna decembrie la 251 în luna ianuarie 2013. Ca urmare a implementării Sistemului de Prescripţie Electronică, la nivelul judeţului Gorj numărul reţetelor electronice eliberate de farmacii a crescut de la 85,55% în luna decembrie 2012 la 96,92 în luna ianuarie 2013”, a explicat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj.
Trebuie precizat faptul că, încă de la momentul implementării reţetei electronice, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a pus la dispoziţia medicilor prescriptori şi a farmaciştilor cu care se află în contract un sistem de suport local care funcţionează de la momentul lansării sistemului electronic de prescriere a reţetelor. Preşedintele CJAS Gorj spune că cele două numere de telefon pot fi apelate în continuare de către medicii şi farmaciştii care întâmpină dificultăţi în privinţa utilizării prescripţiei electronice, Daniel Bondoc precizând că „atât timp cât la nivel naţional nu vor fi probleme cu serverele, la nivelul judeţului nostru nu vor exista probleme în privinţa reţetei electronice”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here