Aproape 80.000 de lei din bugetul local, pentru Nunta de Aur

354

Consiliul Local Târgu-Jiu a aprobat la începutul acestei săptămâni sumele destinate organizării tradiţionalului eveniment Nunta de Aur, destinat cuplurilor din municipiu care au împlinit sau vor împlini în cursul acestui an 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.

Banii puşi la bătaie pentru ediţia din acest an a Nunţii de Aur se ridică la suma totală de 78.060 de lei. Evenimentul Nunta de Aur va avea loc pe 24 februarie, iar până acum la sediul Primăriei Târgu-Jiu s-au depus deja circa 35 de solicitări. “Suntem pregătiţi peste aproximativ 100 de cupluri care să se înscrie pentru acest eveniment deosebit de important pe care îl ducem mai departe. Este un eveniment la care cei care s-au înscris merită toată aprecierea noastră şi tot respectul pentru că au ştiut să îşi păstreze acel act săvârşit cu mulţi ani în urmă şi să apreciem această perioadă de timp petrecută împreună. Noi aşteptăm în continuare înscrierea pentru acest eveniment până la 100 de cupluri; până în acest moment avem aproximativ 35 de cupluri înscrise”, a declarat Aurel Popescu, primarul interimar al municipiului Târgu-Jiu.
Din sumele alocate din bugetul local pentru Nunta de Aur, se vor acorda participanţilor premii în bani, diplome, li se va organiza o masă festivă şi vor parte de o şedinţă foto. “Suma va fi utilizată astfel: acordare premii în sumă de 500 de lei pentru fiecare cupluri – 50.000 de lei; acordare diplome – 200 de lei cu TVA; organizare masă festivă pentru aproximativ 248 persoane – 23.560 de lei cu TVA; aranjamente florale – 2.800 de lei cu TVA; fotografii – 1. 500 de lei cu TVA. Ţinând cont de faptul că în anul 2015 au fost sărbătorite 59 de cupluri, iar în anul 2016 au fost sărbătorite 81 de cupluri, pentru anul 2017 estimăm prezenţa unui număr de 100 de cupluri sărbătorite. Evenimentul va fi marcat printr-o slujbă religioasă pentru reînnoirea jurămintelor de iubire şi credinţă la o biserică din municipiul Târgu-Jiu şi o masă festivă pentru toţi cei care pe baza certificatelor de căsătorie şi a cărţilor de identitate din care să rezulte că sărbătoriţii au domiciliul în Târgu-Jiu, demonstrează că sunt în măsură să participe la acest eveniment”, se arată în referatul întocmit de conducerea Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu.
nunta de aur (2)Masa festivă va avea loc la restaurantul situat pe Insuliţa Jiului, şefii din administraţie motivând acest lucru astfel: “locaţia a oferit condiţii bune de desfăşurare a evenimentelor, iar participanţii au fost mulţumiţi de serviciile puse la dispoziţie; locul de amplasare al locaţiei permite asigurarea condiţiilor speciale necesare participanţilor la acest eveniment (spaţiu foarte mare de parcare pentru autobuzele puse la dispoziţie de Primăria Municipiului Târgu-Jiu care vor asigura transportul participanţilor de la biserica unde se va organiza slujba religioasă până la local, pentru autoturismele aparţinătorilor acolo unde situaţia se impune, pentru maşina de intervenţie pe timpul desfăşurării activităţii, pentru maşini de rezervă în cazul în care vor fi participanţi care nu se pot deplasa)”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here