Aproape 700 de semnături pentru peţiţia “Pe banii mei, vreau contract de sănătate”

270

În urmă cu câteva zile, un grup de medici din care face parte şi preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj, Mihai Moisescu, a lansat o nouă petiţie online. Aceasta se numeşte „Pe banii mei, vreau contract de sănătate!”. Medicii speră ca petiţia lor să acumuleze cât mai multe semnături, întrucât vine în sprijinul asiguraţilor. Până în prezent, această petiţie a fost semnată de aproape şapte sute de persoane.

Medicii de familie au lansat petiţia “Pe banii mei, vreau contract de sănătate” deoarece ei doresc ca asiguraţii să ştie ce plătesc atunci când dau banii pe o asigurare de sănătate. În grupul de cadre medicale semnatare ale documentului se regăseşte şi preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, care îi invită pe toţi cetăţenii să o semneze. “Nu ştim care sunt serviciile asigurate, care sunt drepturile pe care le avem. Trebuie să ştim perfect pentru ce plătim asigurarea de sănătate. Tocmai de aceea, noi, un grup de medici, am iniţiat o petiţe online „Pe banii mei, vreau contract de sănătate”. Insist să o căutaţi şi să o semnaţi pentru că este o petiţie pentru noi toţi, pentru a şti pentru ce plătim banii pe care îi dăm pe asigurarea de sănătate”, mărturiseşte Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.

Sfaturi pentru populaţie
Medicii îndeamnă populaţia să ceară elaborarea unui contract de asigurări de sănătate. “Dacă vreţi să ştiţi care vă sunt drepturile şi obligaţiile de asigurat în sistemul public de asigurări sociale de sănătate, dacă vreţi să ştiţi EXACT ce servicii vi se oferă în schimbul sumei pe care o plătiţi lunar sănătăţii, cereţi elaborarea contractului de asigurări!”, se arată în petiţia menţionată.
Lansată doar de câteva zile, petiţia online „Pe banii mei, vreau contract de sănătate!” a reuşit să strângă deja peste şase sute de semnături, majoritatea fiind de la IP-uri diferite. Pe primul loc, ca număr al semnatarilor, se situează bucureştenii, urmaţi de ieşeni şi craioveni. De remarcat este şi numărul destul de mare al celor care au semnat petiţia din localităţi precum Arad, Constanţa, Bistriţa, Cluj-Napoca şi Timişoara. Medicii speră să strângă cât mai multe semnături, astfel încât scopul petiţiei să fie atins.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here