Aproape 700 de gorjeni, mușcați de animale

328
Dog bite

Pe parcursul anului trecut, 679 de gorjeni au cerut ajutorul medicilor, după ce au fost muşcaţi de animale. În cele mai multe cazuri a fost vorba despre muşcături de câine, dar au fost şi persoane muşcate de pisici, şobolani, vulpi, cai, porci și nu numai. 667 de persoane au beneficiat de tratament.

Unităţile spitaliceşti raportează, semestrial, la Direcţia de Sănătate Publică Gorj, situaţia persoanelor muşcate de animale. Astfel, potrivit statisticilor întocmite de către DSP Gorj, pe parcursul anului trecut, 667 gorjeni au fost vaccinați antirabic, după ce au fost mușcați de animale. „Anul trecut, 667 de persoane au fost vaccinate și 679 consultate”, a confirmat Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu există suficiente doze de vaccin antirabic, astfel încât să fie acoperite toate solicitările din următoarea perioadă. Reprezentanții unităţii spun că stocul se reface periodic.
În cele mai multe dintre cele aproape șapte sute de cazuri de persoane mușcate de animale a fost vorba despre muşcături de câine, dar au fost şi persoane muşcate de pisici, şobolani, vulpi, cai, porci și nu numai.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here