Aproape 600 de angajați ai spitalului din Târgu-Jiu nu sunt vaccinați

452

Nu toți angajații Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu s-au vaccinat anti-Covid. Din cei 1.346 de salariați, doar 760 s-au vaccinat cu schema completă (două doze Pfizer sau Moderna și o doză Johnson & Johnson), statistica fiind pe primele 9 luni ale anului.

„Pe categorii de personal avem următoarea situație: 151 de medici s-au vaccinat (avem un total de 207 medici angajați la SJU), 385 de asistenți medicali sunt vaccinați (total angajați 617), 85 infirmieri imunizați (175 total angajați), 19 brancardieri vaccinați (35 angajați). Ca și procente avem 73% dintre medici, 62% dintre asistenți, 48% dintre infirmieri și 54% dintre brancardieri. 42% din personalul administrativ este vaccinat, iar alte categorii (paza, curățenie etc) – 22%”, a precizat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu.
În cazul personalului nevaccinat se efectuează triaj epidemiologic şi, dacă există simptomatologie, atunci sunt efectuate teste RT-PCR. „Se testează la recomandarea epidemiologului toți cei care au intrat în contact cu vreun coleg pozitiv”, anunță spitalul.

Imunizați cu doza booster
De asemenea, 42 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu s-au vaccinat luni, 11 octombrie, în ziua în care a fost redeschis centrul de vaccinare din cadrul unității medicale. La acest centru se pot vaccina doar angajații spitalului.
Potrivit coordonatorilor centrului, în prima zi s-au prezentat la vaccinarea cu cea de-a treia doză 11 medici, 19 asistenți medicali, trei infirmiere. De asemenea, au fost imunizate și alte categorii de personal (TESA, fochiști etc). Tot luni, la centru s-a prezentat și o asistentă medicală care s-a vaccinat cu prima doză.
Centrul va fi deschis două zile pe săptămână, lunea și miercurea, în intervalul orar 08:00 – 15:00 și a fost amenajat la parterul clădirii SJU Târgu-Jiu de pe strada Progresului.
Medicii coordonatori ai centrului sunt dr. Constantin Mădălin Dinu, director medical al SJU Târgu-Jiu, și medicul Dumitru Vlăduț, epidemiolog.
Vaccinul este sigur, eficient și cea mai scurtă cale spre întoarcerea la normalitate, susțin reprezentanții spitalului târgujian.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here