Aproape 53.000 de gorjeni şi-au activat cardurile de sănătate

297

La ora actuală, la nivelul judeţului nostru, sunt active 52.898 carduri de sănătate. Alte aproape şapte mii aşteaptă să ajungă în posesia titularilor, acestea putând fi ridicate de la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj.

Pentru judeţul Gorj au fost emise peste 250.000 de carduri de sănătate. Până în prezent, peste cincizeci de mii de asiguraţi şi le-au activat, în timp ce peste şase mii nici nu au intrat în posesia acestora. „La momentul actual avem 2.200 de carduri distribuite prin Casa de Asigurări de Sănătate, 1.268 – predate la medicii de familie, alte 6.668 rămase la noi. Din cele 11.219 carduri, venite în tranşa a doua, 455 au fost predate la Casă, restul fiind distribuite prin Poştă. Actualmente avem 52.898 carduri active”, a declarat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Cardurile se pot ridica de la CJAS
Cele câteva mii de carduri care încă nu au ajuns la titulari pot fi ridicate de la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Cardul naţional de asigurări de sănătate se eliberează titularului în baza actului de identitate şi a semnăturii sau reprezentantului legal al acestora în baza buletinului şi declaraţiei pe propria răspundere. Eliberarea acestuia se face la sediul CJAS Gorj, strada Prahova nr. 5, Târgu-Jiu, de luni până joi, în intervalul orar 08.30 – 14.00. Ridicarea cardului naţional de sănătate de la sediul CJAS Gorj se va face până la data comunicării obligativităţii utilizării acestuia. Lista asiguraţilor ale căror carduri au fost returnate de Poşta Română este publicată pe site-ul www.cnas.ro/casgorj.Persoanele asigurate care nu au primit cardul şi nu se regăsesc pe liste vor fi informate ulterior, privind modalitatea de a intra în posesia acestora.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here