Aproape 50 de copii suferă de malnutriţie proteino-calorică

201

Potrivit statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, la sfârşitul anului trecut, la nivelul judeţului nostru, existau 76 de copii cu malnutriţie proteino-calorică.  În trimestrul II al anului 2015, mai erau în evidenţă 49 de copii, alte 11 cazuri fiind confirmate şi şapte ieşind din statistică. În trimestrul III au intrat în evidenţă şase cazuri noi, la finalul trimestrului rămânând 49, şase fiind sub un an.

Anul trecut, în evidenţa DSP Gorj, se aflau 70 de copii diagnosticaţi cu malnutriţie. Alţi 53 au intrat în evidenţă, pe parcursul anului trecut, timp în care o parte din ei au ieşit din evidenţele DSP. În finalul trimestrului II al anului în curs rămăseseră în evidenţele medicilor 53 de copii cu malnutriţie, iar la finalul trimestrului III au rămas 49. “În trimestrul II se aflau în evidenţe 49 de copii; 11 au intrat în evidenţe şi şapte au ieşit, astfel că la sfârşitul trimestrului au rămas în evidenţe 53 de copii diagnosticaţi cu malnutriţie. În trimestrul III am avut şase bolnavi noi, din care 5 sub 1 an; nu s-a înregistrat nici un deces şi niciunul dintre aceşti copii nu era alimentat la sân. La finele trimestrului III au rămas în evidenţe 49 de copii cu malnutriţie proteino-calorică”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Spre deosebire de alte judeţe, Gorjul stă destul de bine în privinţa cazurilor de malnutriţie proteino-calorică. Totuşi, specialiştii spun că, din păcate, numărul acestora a cunoscut o uşoară creştere. Malnutriţia apare la copii de vârste mici din cauza alimentaţiei deficitare şi afectează toate organele, provocând oprirea creşterii şi dezvoltării copilului.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here