Aproape 450 de reţete electronice, prescrise de medicii gorjeni

130

Lansat în exploatare efectivă în data de 2 iulie, sistemul electronic de prescriere a reţetelor medicale a fost, iniţial, o enigmă pentru mulţi medici gorjeni. Totuşi, aceştia s-au adaptat destul de rapid, în trei săptămâni fiind prescrise câteva sute de reţete electronice. Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, până în prezent au fost prescrise 447 de reţete electronice; 257 dintre ele fiind şi eliberate.

Dacă la nivel naţional numărul reţetelor electronice prescrise din data de 2 iulie şi până în prezent este de ordinul miilor, la nivelul judeţului nostru sunt doar câteva sute. „până în prezent avem 447 de reţete electronice prescrise şi 257 eliberate. Nu mai sunt probleme, medicii s-au obişnuit cu noul sistem de prescriere, iar farmaciile din judeţul nostru au capacitatea de a le elibera”, menţionează Gheorghe Cocină, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Chiar dacă la început a fost mai degrabă o enigmă, reţeta electronică devine, încetul cu încetul, o obişnuinţă pentru medicii gorjeni.

Suport telefonic şi online oferit de CJAS
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a pus la dispoziţia medicilor prescriptori şi a farmaciştilor cu care se află în contract un sistem de suport local care funcţionează de la momentul lansării sistemului electronic de prescriere a reţetelor. Astfel, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj răspunde solicitărilor venite atât telefonic, cât şi prin e-mail, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 08:00 – 20:00. Problemele care nu se pot rezolva şi lămuri la acest nivel vor fi înaintate prompt de către CJAS Gorj, prin e-mail, nivelului 2 de suport, aceasta trimiţând răspunsurile înapoi la CJAS. Numerele de telefon la care medicii şi farmaciştii pot face sesizări sunt: 0724 975315 şi 0723 837925, iar adresa de e-mail este: info_cas@targujiu.rdsnet.ro. Gheorghe Cocină, preşedintele CJAS Gorj spune că cele două numer e de telefon pot fi apelate în continuare de către medicii şi farmaciştii care întâmpină dificultăţi în privinţa utilizării prescripţiei electronice.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here