Aproape 4,5 milioane de lei s-au dus către farmacii

147

cjasCasa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Gorj a terminat plata facturilor eliberate de farmacii pentru medicamentele gratuite şi compensate distribuite bolnavilor în lunile iulie şi august ale anului trecut.

„Suntem în grafic cu plăţile, deja le-am făcut pe cele pentru luna iulie, şi care s-au efectuat conform legilor în vigoare, adică până la nouăzeci de zile pentru medicamentele eliberate în cadrul programelor naţionale de sănătate şi o sută optzeci de zile pentru cele gratuite şi compensate”, a declarat purtătorul de cuvânt al CJAS Gorj, Danina Cărăgui. Astfel, CJAS Gorj a plătit suma de 2.490.997 de lei pentru medicamentele gratuite şi compensate pe lunile iulie şi parţial pe august 2010, şi s-au făcut plăţile pe august şi septembrie pentru programele de sănătate naţionale. Către oncologie s-au dus 1.413.000 de lei, 319.260 de lei s-au achitat pentru transplanturi, iar 449.260 de lei pentru bolnavii de diabet. În aceste condiţii, totalul sumei datorate farmaciilor pe lunile iulie, august, septembrie ale anului trecut de către CJAS Gorj a fost de circa 4,5 milioane de lei.

Pensionarii au “înghiţit” 100 de mii de lei

De altfel, tratamentul pensionarilor cu o pensie de până în 700 de lei, decontat în proporţie de 50% de CJAS, 40% de Ministerul Sănătăţii şi 10% suportat din buzunarul pacientului, nu a fost uitat. Pentru facturile din lunile iulie şi august, CJAS Gorj a plătit suma de 53.416 de lei partea sa, precum şi procentul ce revenea Ministerului Sănătăţii, respectiv 102.319 de lei. În acest sens, pentru reţelele compensate 90% eliberate pensionarilor din Gorj, statul a achitat către farmacii suma totală de 155.735 de lei. La nivelul judeţului Gorj, sunt înregistrate 73 de farmacii, dintre care peste 60 sunt în mediul urban.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here