Aproape 4.000 de fani au încurajat România la primul antrenament din Germania

505

Surpriză copleșitoare pentru fotbaliștii naționalei României la primul antrenament susținut pe pământ german. Elevii lui Edward Iordănescu au avut parte de o audiență peste așteptări. Aproape 4.000 de fani români, cei mai mulți stabiliți peste hotare, au luat cu asalt AKON Arena, acolo unde a avut loc cea dintâi ședință de pregătire a tricolorilor. Stadionul a fost inaugurat în anul 1967 și beneficiază de nocturnă din 2014, iar complexul are două terenuri de iarbă și unul cu suprafață artificială. Naționala României este cazată la Melchior Park Hotel din Wurzburg. Mai multe sectoare ale stadionului au fost pline, iar antrenamentul oficial și conferința lui Radu Drăgușin au fost amânate din cauza agitației de la porți. ,,Suntem bucuroşi să ne aflăm aici şi că mulţi suporteri au venit să ne vadă la antrenament. Şi sperăm să avem un număr mare de fani la fiecare meci pe care îl vom disputa aici. Poate suporterii nu îşi dau seama cât de importanţi sunt ei în momentele dificile… dar un ‘Hai, România’ strigat de tot stadionul îţi dă o energie incredibilă. Este foarte mult entuziasm aici pentru noi… din momentul în care am aterizat am văzut cum am fost primiţi şi câţi români au venit aici pentru noi. Este un sentiment de mândrie să ne aflăm aici pentru că este un lucru pentru care am muncit şi pe care ni l-am dorit”, a explicat Drăgușin.
Fundașul a mai spus că moralul echipei naţionale nu a fost afectat după cele două remize din meciurile amicale cu Bulgaria şi Liechtenstein: ,,Starea de spirit de la finalul campaniei de calificare nu s-a schimbat nici măcar după aceste două meciuri test. Şi ne dorim ca această stare să o menţinem pe tot parcursul perioadei de aici. În mijlocul grupului este o atmosferă excelentă, iar eu spun că aceste două amicale ne-au dat multe răspunsuri, pentru că am fost foarte sinceri cu noi. Eu consider că suntem pregătiţi să înfruntăm acest European”. Obiectivul primei reprezentative este de a trece în următoarea fază a competiției.
,,Începem cu gândul că vrem să ieşim din grupă, ăsta este obiectivul nostru. Şi cred că e un obiectiv pe care îl putem atinge, pentru că noi am fost întotdeauna ‘underdog’ (n.r. – nu au fost printre favoriţi). Lumea nu a crezut că noi putem face acest lucru (n.r. – să se califice la EURO 2024), iar faptul că am reuşit trebuie să ne dea multă încredere. Trebuie să avem încredere că putem face un European bun. Felul în care ne apărăm la Tottenham este diferit de modul în care ne apărăm la naţională. Dar cu cât te mulezi mai bine pe cerinţele antrenorului cu atât devii un jucător mai bun”, a punctat Drăgușin.
România va debuta la EURO 2024 pe 17 iunie, împotriva Ucrainei, la Munchen, iar apoi va mai înfrunta în Grupa E selecţionatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, şi Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here