Aproape 300 de poliţişti în acţiune, de Sfânta Maria

182

politisti in actiunePoliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au acţionat pentru siguranţa cetăţenilor care au participat la manifestările publice prilejuite de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, în perioada 13 şi 15 august.

Media zilnică a poliţiştilor care au acţionat în scopul prevenirii şi combaterii fenomenului criminogen, a fost de 290 de poliţişti, din care 190 de ordine publică, 30 poliţişti rutieri, 25 poliţişti de investigaţii criminale şi 45 de la alte structuri.

Astfel, poliţiştii au avut misiunea de a asigura ordinea şi liniştea publică, fluenţa circulaţiei, de a preveni şi combate furturile, actele de comerţ ilegal şi de a preîntâmpina orice alte evenimente negative, atât în zona lăcaşurilor de cult unde s-au organizat manifestări religioase, dar şi în zona discotecilor, barurilor şi altor unităţi de alimentaţie publică. Pe parcursul acţiunilor, poliţiştii au constatat 22 de infracţiuni şi au prins 18 suspecţi de infracţiuni. Având în vedere gradul de pericol social al faptelor comise, măsurile dispuse de poliţişti împotriva acestor suspecţi, au fost ferme. 2 dintre suspecţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, au fost reţinuţi pe timp de 24 de ore.

La horă, cu arma la brâu

Din cele 22 de infracţiuni, 19 au fost constatate de către poliţişti, în flagrant. Astfel, în seara zilei de 15 august, în timp ce acţionau pentru siguranţa cetăţenilor care participau la hora organizată în curtea Căminului Cultural, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Drăguţeşti au aflat că un localnic, în vârstă de 28 ani, are asupra sa un cuţit. Organele de poliţie au intervenit şi l-au imobilizat pe suspect. Asupra acestuia, poliţiştii au găsit un cuţit cu lama de 12 cm. „Arma albă” a fost ridicată, iar suspectul, condus la sediul postului de poliţie. „Pe numele suspectului a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de port, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr.61/1991, republicată, cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. De asemenea, 70 de persoane au fost sancţionate pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, 307 pentru nerespectarea legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice, 17 pentru activităţi comerciale ilicite şi 10 pentru abateri la alte acte normative”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţiei Judeţeană Gorj, Daniel Tică. Poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării, mărfuri evaluate la suma de aproximativ 10.000 de lei, pe care agenţii economici le deţineau în vederea comercializării, fără a deţine documente legale de provenienţă. Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate de către poliţişti, a depăşit suma de 110.000 lei.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here