Aproape 30 de miliarde pentru medicamente gratuite şi compensate

136

farmacie-retetePentru luna octombrie a acestui an, există o prevedere bugetară pentru medicamentele cu şi fără contribuţie personală. Astfel, la această oră, toate unităţile farmaceutice din judeţul nostru eliberează medicamente pe reţete gratuite şi compensate.

La nivelul judeţului Gorj, consumul lunar de medicamente se ridică la aproximativ 30 de miliarde de lei. „La medicamente, media consumului unei luni este de 30 de miliarde în judeţul nostru; în alte judeţe sunt şi consumuri mai mari”, precizează Daniel Şurlea, director adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj.

Aproape aceeaşi sumă de bani este prevăzută pentru decontarea medicamentelor cu şi fără contribuţie personală eliberate în luna octombrie 2011. „Aproape 30 de miliarde lei vechi avem prevedere bugetară pentru farmacii, pentru luna octombrie 2011, pentru medicamente gratuite şi compensate”, a confirmat Daniel Şurlea, director adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj.

Prin urmare, deşi este final de lună, toate farmaciile din judeţul nostru eliberează medicamente cu şi fără contribuţie personală, potrivit aceleiaşi surse.

M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here