Aproape 250 de joburi vacante în ţările UE

431

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă în această perioadă, prin reţeaua Eures, nu mai puţin de 247 de locuri de muncă. Gorjenii care au disponibilitatea să lucreze în străinătate sau îşi doresc un job mai bine plătit, pot opta pentru ofertele firmelor din Uniunea Europeană.

Astfel în Danemarca se oferă un post de medic specialist în patologie chirurgicală, Franţa caută un dezvoltator PLM, în timp ce Germania pune la bătaie 66 de locuri de muncă din care 50 de asistenţi medicali generalişti, 15 de factori poştali, unul de mecanic echipamente pneumatice şi hidraulice. Şi Marea Britanie oferă 20 de locuri de muncă pentru îngrijitori persoane, un infirmier şi un asistent medical. În Irlanda se caută zece muncitori necalificaţi la cules de ciuperci, iar Austria are nevoie de doi software developeri, un inginer software în asamblare finală, unul în automatizarea forţei de vânzare şi un altul de electronist în  industria auto.
Angajatorii din Norvegia caută doi bucătari preparate indiene, un specialist în departamentul reţele, un  doctorand  în  simulare  de  proces  şi  tehnologii  de  învăţare şi un altul în predicţia duratei de viaţă a structurilor din beton existente. Olanda a declarat vacante 29 de posturi: 20 de culegători de căpşuni, doi operatori chimişti, doi strungari, doi sudori MIG/MAG, un tehnician mecanic-operator NDT, un operator CNC, un sudor TIG. Alte 61 de locuri de muncă sunt vacante în Cehia: 50 de lucrători în producţie (asamblarea aparatelor de aer condiţionat), zece lucrători în prelucrarea lemnului, un analist suport software. Şi Spania caută doi operatori în industria artei grafice la maşini de etichetare (cu adeziv), în timp ce Suedia are vacante 45 de locuri de muncă: 20 de femei de serviciu, 15 vopsitori auto, zece mecanici auto.
Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul Eures naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, unde consilierul Eures îi poate îndruma. Pentru a se înregistra în baza de date a serviciului EURES, doritorii gorjeni trebuie să se prezinte la sediul din Târgu-Jiu al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj cu un dosar care să conţină cazierul judiciar, o adeverinţă de la medic “apt de muncă, clinic sănătos” şi buletinul. Reţeaua EURES oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatorilor o varietate de servicii: obţinerea unui job în statele membre Uniunii Europene, servicii gratuite de mediere privind încadrarea în munca în străinătate, informaţii detaliate asupra posturilor adecvate, asigurarea unui grad ridicat de transparenţă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here