Aproape 2400 de cereri, în prima etapă de înscriere în învățământul primar

335

Aproape 2400 de cereri au fost înregistrate la nivelul județului Gorj în prima etapă rezervată înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2017 – 2018. Cea de-a doua etapă de înscriere în învățământul primar va debuta vineri.

Prima etapă de înscriere în învățământul primar s-a desfășurat în perioada 27 februarie – 16 martie. În perioada menționată, la nivelul județului Gorj, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, au fost depuse 2380 de cereri de înscriere la clasa pregătitoare, majoritatea vizând copii cu vârsta de 6 ani, împliniți înainte de data de 1 septembrie 2017. În zilele de 22 și 23 martie vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, candidaţii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă începe vineri
Părinții copiilor care nu au fost cuprinși într-o unitate de învățământ în prima etapă de înscriere sau care nu au participat la această etapă vor putea completa o nouă cerere-tip de înscriere în cea de-a doua etapă. Cererile pot fi completate online sau la secretariatul unității de învățământ la care se dorește înscrierea copilului. Validarea cererii este obligatorie și se face la unitatea de învățământ la care părintele dorește înscrierea, în prezența părintelui și a cel puțin unui membru din comisia de înscriere, conform programării realizate de către unitatea de învățământ, zilnic, în intervalul orar 08.00 – 18.00, (luni – vineri), respectiv 09.00 – 13.00 (sâmbătă). Cererile-tip de înscriere pot fi completate doar pentru unitățile de învățământ la care există locuri disponibile. În cererea-tip de înscriere pentru etapa a doua, părinții vor completa, în ordinea descrescătoare a preferințelor, maximum trei opțiuni. Cea de-a doua etapă de înscriere în învățământul primar se va desfășura după următorul calendar: 24 – 30 martie – depunerea și validarea cererii-tip de înscriere; 31 martie – 5 aprilie – procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor-tip de înscriere depuse de părinți, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile, și completarea, în aplicația informatică, a datelor din cererile-tip de înscriere pentru candidații admiși în această etapă; 6 aprilie – afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare. În perioada 7 – 13 aprilie, inspectoratul școlar va centraliza și soluționa cererile părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ; în aceeași perioadă, inspectoratul școlar va soluționa oricare altă situație referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului. Reamintim că, potrivit metodologiei de înscriere în învățământul primar, pot fi înscriși în clasa pregătitoare copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2017 inclusiv, dar și cei care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie — 31 decembrie 2017, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here