Aproape 2.900 de persoane au apelat la serviciile centrelor de permanenţă

211

Pe parcursul lunii ianuarie, numărul gorjenilor care au apelat la serviciile centrelor de permanenţă a fost mai mare spre deosebire de luna anterioară. În cele 16 centre de permanenţă care funcţionează pe raza judeţului nostru au ajuns 2.883 persoane.

În prima lună a anului în curs, numărul persoanelor care s-au adresat centrelor de permanenţă din judeţul Gorj a fost destul de mare, ajungând la 2.883. Pe raza judeţului nostru funcţionează 16 centre de permanenţă. Acestea sunt în localităţile: Samarineşti, Cătunele, Mătăsari, Peştişani, Logreşti, Turburea, Prigoria, Târgu-Jiu – trei centre, Tismana, Crasna, Bumbeşti-Jiu, Bâlteni,  Târgu-Cărbuneşti şi Ţicleni. „Pe parcursul lunii ianuarie, numărul bolnavilor pentru care s-a asigurat continuitatea asistenţei medicale primare în regim de gardă în cadrul celor 16 centre de permanenţă care funcţionează pe raza judeţului nostru a fost de 2.883.”, a menţionat Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj.
Potrivit legislaţiei în vigoare, în localităţile unde sunt centre de permanenţă este asigurată asistenţa medicală de către medicii de familie gorjeni începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15:00-08:00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se efectuează în intervalul 08:00-08:00 a doua zi.
Cuantumul sumelor primite de către cadrele medicale pentru activitatea desfăşurată în cadrul centrelor de permanenţă se face în funcţie de numărul orelor lucrate. Spre exemplu, pentru medici, contravaloarea unei ore lucrate este de 12,8 lei, iar pentru asistente este de 8 lei. În plus, medicul coordonator mai primeşte 15% pentru activitatea de coordonare, iar dacă centrul de permanenţă este organizat în cadrul unui cabinet medical privat medicul respectiv care deţine cabinetul, primeşte încă 6,4 lei pe oră pentru acoperirea cheltuielilor administrative.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here