Aproape 2.500 gorjeni s-au adresat centrelor de permanenţă, în august

247

Pe parcursul lunii august, aproape 2.500 de gorjeni au apelat la serviciile puse la dispoziţia lor în cele 14 centre de permanenţă care funcţionează pe raza judeţului nostru. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat la unul dintre centrele de permanenţă din Târgu-Jiu, urmat de un altul tot din municipiul nostru şi de cel din Bâlteni. Au fost şi 44 de situaţii în care s-a solicitat intervenţia ambulanţelor.

La nivelul judeţului nostru, la ora actuală funcţionează 14 centre de permanenţă. Acestea sunt în localităţile: Samarineşti, Cătunele, Mătăsari, Peştişani, Logreşti, Turburea, Prigoria, Târgu-Jiu – trei centre, Tismana, Crasna, Bumbeşti-Jiu şi Bâlteni. Ele se dovedesc a fi din ce în ce mai eficiente, dat fiind faptul că numai în luna august numărul celor care au apelat la serviciile centrelor de permanenţă a fost de aproape 2.500. “Pe parcursul lunii august, numărul bolnavilor pentru care s-a asigurat continuitatea asistenţei medicale primare în regim de gardă a fost de 2.499. Pe categorii de vârstă, au fost 65 de pacienţi de până într-un an de zile, 182 cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani, 1.534 de pacienţi cu vârste cuprinse între 5 şi 59 de ani şi 614 de peste 60 de ani. În 24 de cazuri a fost nevoie de intervenţia echipajelor de ambulanţă”, a explicat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Cea mai mare adresabilitate, la Târgu-Jiu
Chiar dacă pe raza municipiului nostru funcţionează Spitalul Judeţean de Urgenţă, au fost înfiinţate şi trei centre de permanenţă. Eficienţa acestora este dovedită de numărul mare al celor care apelează la serviciile medicilor de familie din centrele de permanenţă. Mai exact, în luna august, din cele 14 centre de permanenţă de pe raza municipiului nostru, cele mai solicitate au fost cele două din Târgu-Jiu, unul având 339 pacienţi, celălalt 280; pe locul III ca adresabilitate în luna august a fost centrul de la Bâlteni, unde au fost consultaţi 208 cetăţeni. La polul opus s-au situat centrele de permanenţă din Cătunele – 94 pacienţi şi Samarineşti – 97 pacienţi. În localităţile unde sunt centre de permanenţă va fi asigurată asistenţă medicală de către medicii de familie gorjeni începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15:00-08:00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se va efectua în intervalul 08:00-08:00, a doua zi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here