Aproape 1900 de carduri europene, eliberate de CJAS Gorj

426

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a eliberat 1.891 carduri europene de sănătate. Anul trecut, la aceeași dată erau eliberate 1759 de carduri, iar pe parcursul întregului an s-au eliberat 2607 carduri.

Cardul european reprezintă documentul care conferă titularului asigurat dreptul la prestaţii medicale necesare în cadrul unei şederi temporare într-un stat membru al Uniunii Europene. Acesta se eliberează asiguratului gorjean de către CJAS Gorj, în urma unei solicitări depuse la sediul instituţiei sau prin e-mail.
Peste 1800 de persoane din judeţul nostru au solicitat eliberarea unui astfel de card, de la începutul anului până la această dată. „1891 carduri de sănătate am eliberat de la 1 ianuarie până în prezent. Anul trecut, la aceeași dată, aveam eliberate 1759 de carduri europene, iar pe tot parcursul anului s-au eliberat 2607”, a confirmat Daniel Șurlea, preşedintele CJAS Gorj.
Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate se aşteaptă la o creştere a numărului de solicitări pentru eliberarea cardurilor europene de sănătate.

Cardul european, valabil un an
Eliberarea cardului european se face la cererea persoanei asigurate. Acesta poate fi folosit numai pe teritoriul statelor membre UE/SEE. Pentru a obţine acest document, persoanele asigurate trebuie să facă o solicitare în acest sens către Casa de Asigurări Sociale de Sănătate de care aparţin. Cardurile au o valabilitate de 1 an de la data emiterii şi acoperă acordarea îngrijirilor medicale de imediată necesitate. Cardul european nu acoperă situaţia în care o persoană pleacă într-un alt stat membru al UE/SEE pentru a beneficia de tratament medical.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here