Aproape 190 de beneficiari de lapte praf gratuit

297

În această lună, numărul beneficiarilor de lapte praf este 189. Direcția de Sănătate Publică (DSP) distribuie lapte praf gratuit unui număr de 33 de copii din Târgu-Jiu, 27 din Motru, 30 din Rovinari, 17 din Târgu-Cărbunești, 20 din Turceni și 12 din Plopșoru, în restul localităților numărul beneficiarilor fiind mai mic.

Conform legislației actuale, prescrierea laptelui praf se va face gratuit, pe reţetă, de către medicul de familie. Fiecare bebeluş primeşte câte opt cutii pe lună. Legislaţia actuală prevede că, hrana este distribuită gratuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie).În plus, beneficiază de lapte praf copiii ai căror mame au decedat şi cei instituţionalizaţi sau daţi în plasament.

Aproape 190 de beneficiari
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj are suficiente cutii cu lapte praf pentru a acoperi solicitările de la primării. În luna iunie, în județul nostru sunt 189 de beneficiari. „Avem 189 de beneficiari, din care 33 la Târgu-Jiu, 30 la Rovinari, 27 la Motru, 17 la Târgu-Cărbuneşti, 20 la Turceni”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj are suficiente doze de lapte praf pentru a acoperi solicitările din județ.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here