Aproape 18.000 de cereri unice de plată, depuse la APIA Gorj

313

Termenul limită pentru depunerea cererilor unice de plată pentru anul în curs, fără penalizări, a fost de 15 iunie 2015, iar agricultorii din judeţul Gorj care nu au apucat încă să-şi depună dosarele la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Centrul Judeţean Gorj mai au la dispoziţie zece zile pentru a face acest lucru, însă cu penalizări.
Potrivit lui Constantin Negrea, directorul executiv al APIA Gorj, până la începutul acestei săptămâni, au fost înregistrate un număr de 17.975 de cereri unice pentru o suprafaţă totală de 71.680 hectare. “Concomitent cu primirea cererilor unice de plată cu penalităţi, funcţionarii publici din cadrul Centrului judeţean APIA Gorj, responsabili de dosare, vor opera în baza de date IACS, un număr de peste 7.500 anexe ale cererilor în sector animalier şi vor verifica toate cererile sub aspectul respectării conformității cu normele legale şi procedurale în vigoare. Până la termenul limită de 10 iulie 2015, se vor opera şi verifica toate cererile unice de plată depuse de fermieri în campania 2015 şi vor fi finalizate şi alte activităţi aferente şi anume: eliminarea inconsistenţelor din cererile de plată; finalizarea efectuării controalelor şi introducerii în sistemul informativ a anexelor 17 a şi 17 b (parcele digitizate de fermieri în blocuri fizice neagricole sau în afara blocurilor fizice); rezolvarea suprapunerilor şi supra-declarărilor de blocuri fizice şi/sau parcele agricole”, transmite conducerea APIA Gorj.
Penalizarea care este în vigoare până la data de 10 iulie este de 1% pentru fiecare zi lucrătoare din sumele la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 15 iunie. Schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă sunt finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here