Aproape 1700 de viroze și pneumonii, într-o săptămână

82

În ultima săptămână, peste 130 de persoane din județul nostru au fost internate, după ce au fost diagnosticate cu viroze și pneumonii, acestea fiind cazurile severe, pentru că numărul total al îmbolnăvirilor este mult mai mare. 1681 gorjeni au fost diagnosticați cu viroză și pneumonie, în perioada 8-15 octombrie.

Nu mai puțin de 1193 gorjeni au fost diagnosticați cu viroze și 488 cu pneumonie, în ultima săptămână. “Ca de fiecare dată, cele mai multe cazuri sunt în rândul copiilor. Am avut 1164 de cazuri de viroze și 29 de internări, precum și 396 de cazuri de pneumonie, cu 92 de internări”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Sfaturi pentru prevenirea îmbolnăvirii
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig.
În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here