Aproape 170 de gorjeni, internați cu viroze și pneumonii

173

În ultima săptămână, peste 167 de persoane din județul nostru au fost internate, după ce au fost diagnosticate cu viroze și pneumonii, acestea fiind cazurile severe, pentru că numărul total al îmbolnăvirilor este mult mai mare. 1607 de gorjeni au fost diagnosticați cu viroză și pneumonie, în ultima săptămână.

Nu mai puțin de 1009 gorjeni au fost diagnosticați cu viroze și 598 cu pneumonie, în ultima săptămână. “Ca de fiecare dată, cele mai multe cazuri sunt în rândul copiilor, ei fiind cei mai predispuşi la îmbolnăvire. Am avut 1009 cazuri de viroze și 41 de internări, precum și 598 cazuri de pneumonie, cu 124 de internări”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Recomandări pentru prevenirea îmbolnăvirii
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig.
În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here